Home / SLOVENSKO / Obvinili prvého Slováka za účasť pri bojoch na Ukrajine, Máriovi hrozí niekoľkoročné väzenie

Obvinili prvého Slováka za účasť pri bojoch na Ukrajine, Máriovi hrozí niekoľkoročné väzenie

BRATISLAVA 12. novembra (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ národnej protiteroristickej jednotky NAKA vzniesol obvinenie voči Máriovi R. za účasť na bojovej činnosti organizovanej ozbrojenej skupiny na území iného štátu.

Ide vôbec o prvý prípad, keď bolo vznesené obvinenie občanovi Slovenskej republiky za aktívnu účasť na bojoch v rámci ozbrojeného vojenského konfliktu na území Ukrajiny proti ukrajinskej armáde. Polícia o tom informovala na svojej facebookovej stránke.

„Obvinený Mário R. sa minimálne od júla 2015 až doposiaľ ako člen organizovaných ozbrojených skupín bojujúcich na strane proruských separatistov s použitím zbraní aktívne podieľal a ďalej aktívne podieľa počas vojny na území iného štátu na bojovej činnosti organizovaných ozbrojených skupín a to najmä v Doneckej oblasti v regióne Donbas. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na dva až osem rokov,“ informovala ďalej polícia.

Viac k témam: Donbas, NAKA Národná kriminálna agentúra, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinili prvého Slováka za účasť pri bojoch na Ukrajine, Máriovi hrozí niekoľkoročné väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na rýchlostnej ceste R7 horí auto. Na mieste zasahujú hasiči a záchranári (video)

Obmedzený je pravý jazdný pruh, vodičov žiadajú pri prejazde týmto úsekom o zvýšenú opatrnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *