Home / SLOVENSKO / Niekoľko ľudí prišlo voliť s lístočkami, Pollák má podozrenie na kupovanie aj rómskych hlasov

Niekoľko ľudí prišlo voliť s lístočkami, Pollák má podozrenie na kupovanie aj rómskych hlasov

KOŠICE 10. novembra (WebNoviny.sk) – V Košickom kraji prebiehajú voľby v celku pokojne, bez vážnejších rušivých momentov.

„Z troch lokalít, ktoré som zatiaľ navštívil, sa vyskytol rovnaký problém v dvoch obciach, že ľudia prišli voliť s lístočkami s menami. Nevyhotovili si ich sami. S veľkou pravdepodobnosťou ich chcel niekto ovplyvniť,“ povedal Peter Pollák, člen celoštátnej volebnej komisie, ktorý sleduje priebeh volieb na východe Slovenska. Uviedol, že podobný prípad ako sa stal dopoludnia na košickom Luníku IX sa vyskytol aj v obci Boťany, v okrese Trebišov.

Kupovanie volebných hlasov Rómov

Ako uviedol, na východ Slovenska sa vybral aj preto, že komisia už pred voľbami dostala podnet, že môže dôjsť ku kupčeniu s hlasmi Rómov.

„Priamo nám nepovedali, že im za to, ak budú voliť meno na lístočku, niekto niečo sľúbil, no je evidentné, že minimálne ich chcel ich voľbu niekto ovplyvniť, lebo lístoček bol vytlačený na tlačiarni. Oba prípady rieši polícia,“ povedal Pollák.

Viac o téme Komunálne voľby 2018 na Slovensku

Online (Minúta po minúte)

Ako voliť a kto môže hlasovať

Volebná infolinka

Kandidáti

Výsledky

Doložil, že riešili napríklad prítomnosť starostu, či jeho zástupcu v budove, kde boli zriadené aj volebné okrsky, hoci sa počas volieb nemajú zdržiavať v blízkosti volebných okrskov.

Poskytli metodické usmernenie

Zapisovateľ mestskej volebnej komisie v Košiciach Stanislav Takáč podvečer uviedol, že aj v metropole kraja prebiehajú voľby pokojne a bez vážnejších rušivých momentov.

Podľa jeho slov mestská volebná komisia poskytla pre niektoré okrsky metodické usmernenie. Jej členovia situáciu v jednotlivých volebných okrskov priebežne monitorujú.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne voľby 2018 na Slovensku

Viac k témam: komunálne voľby 2018 na Slovensku, Peter Pollák, rómovia
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekoľko ľudí prišlo voliť s lístočkami, Pollák má podozrenie na kupovanie aj rómskych hlasov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *