Home / SLOVENSKO / Kiska neprejavil empatiu k slovenským robotníkom, Danko je v šoku z vetovania rekreačných poukazov

Kiska neprejavil empatiu k slovenským robotníkom, Danko je v šoku z vetovania rekreačných poukazov

BRATISLAVA 9. november (WebNoviny.sk) – Predseda SNS Danko je v šoku z toho, že prezident SR vrátil na opätovné prerokovanie rekreačné poukazy.

„Ide o pilotné zavádzanie inštitútu, ktorý sa podobá systému stravných poukážok. V prípade, že sa osvedčí, nie je žiadny problém, aby bol zavedený aj do menších spoločností,“ uviedol Danko, ktorému je ľúto, že prezident SR neprejavil empatiu vo vzťahu k slovenským robotníkom a štátnym zamestnancom.

„Jediné pozitívum je to, že podpísal aspoň zníženú DPH na ubytovacie služby. Veľmi ťažko sa v koalícii presadzujú nástroje pomoci zamestnancom, veľmi ťažko sa zdvíha ich životný komfort a ich čistá mzda. Toto je jeden z nástrojov, ktorý môže zlepšiť kvalitu pracovno-právneho vzťahu. Veríme, že NR SR tento inštitút opätovne podporí,“ konštatoval Danko.

Prezident Andrej Kiska vrátil poslancom Národnej rady SR novelu zákona o podpore cestovného ruchu na opätovné prerokovanie. Právna norma podľa neho neprimerane diskriminuje časť zamestnancov v nároku na získanie príspevku na rekreáciu.

Schválené znenie zákona je podľa prezidenta SR v rozpore s judikatúrou Ústavného súdu SR aj Súdneho dvora týkajúcou sa zákazu diskriminácie.

Viac k témam: Andrej Danko, Andrej Kiska, príspevok na rekreáciu
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska neprejavil empatiu k slovenským robotníkom, Danko je v šoku z vetovania rekreačných poukazov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

4 tipy: bezpečnosť v televízore s pripojením na internet

Televízory sú súčasťou domácností už dlhú dobu a ich pôvodná funkcia na sledovanie živého televízneho vysielania sa výrazne rozširuje o ďalšie funkcie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *