Home / SLOVENSKO / Minister Gajdoš si pripomenul hrdinstvo vojnových veteránov a vzdal im úctu

Minister Gajdoš si pripomenul hrdinstvo vojnových veteránov a vzdal im úctu

BRATISLAVA 9. novembra (WebNoviny.sk) – Minister obrany Peter Gajdoš si v piatok 9. novembra na Šafárikovom námestí v Bratislave pripomenul hrdinstvo vojnových veteránov a vzdal im úctu pri príležitosti blížiaceho sa Medzinárodného dňa vojnových veteránov (11. novembra) a 100. výročia ukončenia 1. svetovej vojny.

Spomienka sa už tradične konala pri Pamätníku príslušníkov západného odboja a zúčastnil sa na nej aj britský veľvyslanec Andrew Garth, generálny tajomníkom služobného úradu ministerstva obrany Ján Hoľko a náčelník generálneho štábu ozbrojených síl Daniel Zmeko. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková.

Tento deň je príležitosťou, aby sme verejne vzdali úctu tým, ktorých osudy poznačila vojna, a to veľmi krutým a bolestným spôsobom. No naša vďaka rozhodne patrí aj novodobým vojnovým veteránom, ktorí sa výrazným spôsobom podieľajú na udržiavaní bezpečnosti a mieru vo svete,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš. Zároveň uviedol, že v zahraničných operáciách a misiách sa vystriedalo už približne 18 500 slovenských vojakov a rezort eviduje viac ako 7 500 novodobých veteránov.

Výročie ukončenia 1. svetovej vojny 11. novembra si v priestoroch rezortu obrany pripomenuli aj zamestnanci ministerstva a profesionálni vojaci. Ďalšie podujatia ku 100. výročiu ukončenia 1. svetovej vojny a Dňa vojnových veteránov sa uskutočnia v nedeľu na vojenskom cintoríne v Petržalke – Kopčanoch a v Trenčíne – Kubrej.

Viac k témam: 100. výročie ukončenia 1. svetovej vojny, Andrew Garth, Daniel Zmeko, Ján Hoľko, minister obrany, Peter Gajdoš
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Gajdoš si pripomenul hrdinstvo vojnových veteránov a vzdal im úctu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na priechode pred obchodným domom v Bratislave zrazilo auto 14-ročné dievča, okolnosti nehody vyšetruje polícia

Dychová skúška na alkohol skončila u vodiča Škody Fabie s negatívnym výsledkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *