Home / šport / Futbal / Video: Mnohí nám neverili, vraví brankár Eintrachtu Frankfurt po triumfe v Európske lige UEFA

Video: Mnohí nám neverili, vraví brankár Eintrachtu Frankfurt po triumfe v Európske lige UEFA

NIKÓZIA 9. novembra (WebNoviny.sk) – Medzi mužstvami, ktoré si zabezpečili postup do šestnásťfinále futbalovej Európskej ligy 2018/2019 už po štyroch zápasoch skupinovej časti, je aj nemecký zástupca Eintracht Frankfurt.

Výborná forma z I. bundesligy

Hesenský tím potvrdil výbornú formu z bundesligovej scény aj v pohárovej Európe. V dueli F-skupiny zvíťazil v cyperskej Nikózii nad Apollonom Limassol (3:2) a stále nestratil ani bod.

„Prišli sme na Cyprus vyhrať a to sa nám aj podarilo. Ďalšie dva zápasy s vedomím postupu sa budeme snažiť vychutnať čo najviac,“ poznamenal na klubovom webe športový riaditeľ Eintrachtu Bruno Hübner.

Stopku im vystavilo FC Porto

Víťaz Pohára UEFA zo sezóny 1979/1980 (predchodca EL, pozn.) Eintracht Frankfurt hrá v kontinentálnom pohári číslo dva po piatich rokoch. Aj v ročníku 2013/2014 mal v základnej skupine súpera z Cypru – APOEL Nikózia vtedy prekonal v oboch zápasoch (3:0 vonku, 2:0 doma). V šestnásťfinále Frankfurtu vystavil stopku portugalský FC Porto.

„Vyvinuli sme enormné úsilie. Postúpili sme ďalej už po štyroch zápasoch. Mnohí si mysleli, že to nedokážeme a v konkurencii Lazia Rím a Olympique Marseille vypadneme už v skupine. Nebolo to ľahké. Sme na správnej ceste, ale nesmieme z nej zísť. Teraz sa už sústredíme na najbližší bundesligový zápas proti Schalke. Pred reprezentačnou prestávkou chceme vyhrať,“ vyhlásil brankár nemeckého tímu Kevin Trapp, ktorý je v Eintrachte na sezónnom hosťovaní z Paríža St. Germain.

Viac k témam: Eintracht Frankfurt, Futbalová európska liga UEFA
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Mnohí nám neverili, vraví brankár Eintrachtu Frankfurt po triumfe v Európske lige UEFA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinčania triumfovali v Podbrezovej, zápas Dunajskej Stredy s Ružomberkom opäť skončil remízou

Šieste kolo nadstavby v nedeľu podvečer uzavrie prestížne derby medzi Trnavou a Slovanom Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *