Home / SVET / Etiópska polícia objavila masový hrob so stovkami tiel, ktoré mohli byť obeťami etnických čistiek

Etiópska polícia objavila masový hrob so stovkami tiel, ktoré mohli byť obeťami etnických čistiek

ADDIS ABEBA 9. novembra (WebNoviny.sk) – Etiópska polícia objavila masový hrob, v ktorom ležalo 200 tiel. Mediálna spoločnosť Fana Broadcasting Corporate informovala, že polícia dostala od súdu 14 dní na odkrytie a forenznú analýzu všetkých ostatkov, ktoré našli v nepokojnej oblasti medzi zväzovými štátmi Oromia a Somali.

Telá zrejme skončili v hrobe po niekoľkých etnických čistkách neoficiálnej milície oddanej bývalému prezidentovi štátu Somali, ktorý je za mrežami. Predstavitelia Etiópie v auguste informovali, že domobrana zabila počas útoku 41 ľudí a ďalších 20 utrpelo zranenia.

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) obvinila milície z brutálneho týrania, znásilňovania a ponižovania ľudí v oblasti. Ako dodáva agentúra AP, počas predchádzajúcich mesiacov zomrelo v dôsledku etnických nepokojov ďalších niekoľko stoviek obyvateľov.

Viac k témam: Human Rights Watch (HRW), masový hrob
Zdroj: Webnoviny.sk – Etiópska polícia objavila masový hrob so stovkami tiel, ktoré mohli byť obeťami etnických čistiek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko už rozbehlo dezinformačnú kampaň pred prezidentskými voľbami v USA, jej vrchol však ešte len príde

Microsoft uviedol, že prevládajú tradičné metódy ovplyvňovania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *