Home / šport / Tenis / Federer sa cítil pri zisku rekordného grandslamu ako Popoluška, v Londýne zabojuje o siedmy titul

Federer sa cítil pri zisku rekordného grandslamu ako Popoluška, v Londýne zabojuje o siedmy titul

LONDÝN 8. novembra (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer zabojuje na blížiacom sa Turnaji majstrov v Londýne o siedmy titul majstra sveta. Na tvrdom povrchu bude jeho prvým vyzývateľom Japonec Kei Nišikori.

Šesťnásobný víťaz ATP Tour Finals na tlačovej konferencii pred podujatím prezradil, ktoré kariérne víťazstvá boli pre neho najpamätnejšie.

„Určite by som medzi ne z istých dôvodov zaradil víťazné finále na Roland-Garros v roku 2009. Tiež je pre mňa pamätným zisk titulu vo Wimbledone v roku 2007, čo bol môj piaty titul na tráve v sérii. Emotívnym bolo pre mňa aj finále na tráve v Londýne v roku 2009 proti Andymu Roddickovi, vďaka čomu som dosiahol vtedajší rekord v počte získaných grandslamov,“ povedal 37-ročný rodák z Bazileja.

„Posledné dva zápasy, ktoré som spomenul, boli priam neuveriteľné. V hľadisku sedeli moje vzory Pete Sampras a Björn Borg a atmosféra bola skutočne napätá. Navyše, po zisku rekordného grandslamu som sa cítil ako v rozprávke o Popoluške,“ dodala súčasná svetová trojka v tenisovom renkingu.

Médiám na tlačovej konferencii rovnako priznal, že si nikdy nemyslel, že by to mohol v kariére dotiahnuť tak ďaleko. „Pracoval som na sebe veľmi tvrdo a pri ceste na vrchol som musel veľa vecí obetovať. Popravde som si nikdy nemyslel, že to v tenise dotiahnem takto ďaleko,“ uzavrel Federer. Informácie priniesol portál tennisworldusa.org.

 

Viac k témam: Roger Federer
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer sa cítil pri zisku rekordného grandslamu ako Popoluška, v Londýne zabojuje o siedmy titul © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *