Home / EKONOMIKA / Prezident Kiska podpísal novelu o znížení DPH na ubytovacie služby, mala by pomôcť cestovnému ruchu

Prezident Kiska podpísal novelu o znížení DPH na ubytovacie služby, mala by pomôcť cestovnému ruchu

BRATISLAVA 8. novembra (WebNoviny.sk) – Prezident SR Andrej Kiska podpísal novelu zákona o znížení dane z pridanej hodnoty na všetky ubytovacie služby na 10 % od budúceho roka.

Nižšia DPH sa vzťahuje na hotelové a podobné ubytovacie služby, turistické a ostatné krátkodobé ubytovacie služby, ako aj na prevádzku táborísk, rekreačných a dovolenkových kempov, ale aj na školské domovy a internáty. Národná rada SR schválila zníženie DPH na ubytovacie služby na návrh poslancov za Slovenskú národnú stranu (SNS) 23. októbra.

Aj na základe pozitívnych skúseností iných členských štátov Európskej únie je podľa autorov úpravy predpoklad, že takéto legislatívne opatrenie zvýši dopyt po ubytovacích službách na Slovensku, a tým pozitívne podporí ďalší rozvoj cestovného ruchu. Rovnako sa očakáva pozitívny dopad na občanov využívajúcich ubytovacie služby z dôvodu predpokladaného zníženia ich konečnej ceny.

Zároveň sa podľa poslancov za SNS zavedením zníženej sadzby dane z pridanej hodnoty na ubytovacie služby predpokladá zlepšenie ich dostupnosti pre širšiu skupinu obyvateľstva oproti súčasnému stavu a zvýšenie domáceho cestovného ruchu.

Viac k témam: Andrej Kiska, cestovný ruch, DPH daň z pridanej hodnoty, novela zákona, novela zákona o znížení dane z pridanej hodnoty
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska podpísal novelu o znížení DPH na ubytovacie služby, mala by pomôcť cestovnému ruchu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *