Home / SLOVENSKO / Colníci kontrolovali predajcov počas akcie Dušičky, najviac pochybení našli v kamenných obchodoch

Colníci kontrolovali predajcov počas akcie Dušičky, najviac pochybení našli v kamenných obchodoch

PREŠOV 8. novembra (WebNoviny.sk) – Prešovskí colníci si v dušičkovom období posvietili na predajcov, u ktorých vykonali kontroly zamerané na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice (ERP).

Predaj sezónneho tovaru

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Colného úradu v Prešove Katarína Bebčáková, vo väčšine prípadov u predajcov neboli zistené porušenia zákona.

Colníci sa pri kontrolách v období od 22. októbra do 1. novembra zamerali na predávanie tovaru sezónneho charakteru súvisiaceho so Sviatkom všetkých svätých, ako sú napríklad náhrobné sviečky, umelé ikebany a kytice, vence a závesné dekorácie na hroby zosnulých. Počas kontrolnej akcie s názvom Dušičky skontrolovali 67 predajných miest.

Tisíce eur na pokutách

„Z celkového počtu skontrolovaných predajných miest colníci zistili porušenie zákona v 13 prípadoch, čo predstavuje 19 percent porušení. Išlo najmä o nezaevidovanie tržby v ERP, nezaevidovanie vkladu hotovosti do pokladnice, nesprávne označenie tovaru a chýbajúce vyobrazenie pokladničného dokladu ERP na predajnom mieste,“ uviedla Bebčáková.

Dodala, že väčšina porušení zákona bola zistená pri predaji tovaru v kamenných predajniach kvetinárstiev alebo z miest predaja pred kamennými predajňami a na trhoviskách pri ambulantnom predaji.

V menších obciach nezaznamenali trhový predaj, predaj z domu či auta. Celková výška uložených pokút dosiahla 3 900 eur.

Viac k témam: colná kontrola, colníci, Finančná správa SR, predajňa
Zdroj: Webnoviny.sk – Colníci kontrolovali predajcov počas akcie Dušičky, najviac pochybení našli v kamenných obchodoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko podľa Galka dostáva len filtrované informácie od tajných služieb, Gašpar to označil za hoax (video)

Poslanec Gašpar chce všetkých ubezpečiť, že nie sme odstrčení niekde bokom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *