Home / SVET / Video: Ozbrojenci oslobodili desiatky študentov zo školy pri Bamende
Riaditeľ a ďalší dvaja zamestnanci školy sú stále v zajatí. YAOUNDÉ 7. novembra (WebNoviny.sk) – Ozbrojenci v Kamerune prepustili 79 študentov, ktorých uniesli v nedeľu z presbyteriánskej školy pri Bamende, hlavnom meste nepokojného anglicky hovoriaceho regiónu. Riaditeľ, šofér a učiteľ, ktorých takisto uniesli, sú stále v zajatí. Presné okolnosti prepustenia zatiaľ nie sú známe, no

Video: Ozbrojenci oslobodili desiatky študentov zo školy pri Bamende

YAOUNDÉ 7. novembra (WebNoviny.sk) – Ozbrojenci v Kamerune prepustili 79 študentov, ktorých uniesli v nedeľu z presbyteriánskej školy pri Bamende, hlavnom meste nepokojného anglicky hovoriaceho regiónu.

Riaditeľ, šofér a učiteľ, ktorých takisto uniesli, sú stále v zajatí. Presné okolnosti prepustenia zatiaľ nie sú známe, no tamojšie úrady deti vypočujú a potom si ich budú môcť prevziať rodičia. BBC o tom informovala Mayeni Jones.

Ozbrojenci pritom 31. októbra uniesli z rovnakej školy jedenásť chlapcov, ktorých takisto následne prepustili. Zatiaľ nie je známe, kto stojí za prípadmi, no vláda ich dáva za vinu separatistom, ktorí bojujú na severozápade a juhozápade krajiny za nezávislosť. Na týchto územiach si chcú vytvoriť vlastný štát a nazvať ho Ambazonia.

Viac k témam: rukojemníci, škola, zajatie
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Ozbrojenci oslobodili desiatky študentov zo školy pri Bamende © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Čelili sme invázii a oddelili sme sa od Ruska, šéfka Europarlamentu zhodnotila funkčné obdobie a vyzvala mladých voliť

Roberta Metsola poukázala tiež na viacero kľúčových právnych predpisov, ktoré zákonodarcovia prijali počas aktuálneho funkčného obdobia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *