Home / KULTÚRA / Festival Colours of Ostrava po The Cure ohlásil ďalšiu hviezdu, prídu Florence and the Machine

Festival Colours of Ostrava po The Cure ohlásil ďalšiu hviezdu, prídu Florence and the Machine

BRATISLAVA 7. novembra (WebNoviny.sk) – Na českom festivale Colours of Ostrava sa predstaví aj anglická indierocková kapela Florence and the Machine.

Ďalší veľký splnený sen

Skupina na čele s 32-ročnou speváčkou Florence Welch je po The Cure a Lewisovi Capaldim tretím potvrdeným interpretom 18. ročníka podujatia, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic.

„O vystúpenie Florence and the Machine na našom festivale sme sa snažili už dlho. Budúci rok je to tak pre nás po The Cure ďalší veľký splnený sen. Koncerty Florence Welch predchádza skvelá povesť, takže veríme, že na návštevníkov v industriálnom areáli Dolních Vítkovic čaká výnimočný hudobný zážitok,“ uviedla riaditeľka Colours of Ostrava Zlata Holušová.

Koncerty Florence and the Machine sú povestné veľkou energiou. Dodnes sa napríklad spomína, ako speváčka na festivale SXSW v americkom Austine skočila do fontány alebo v Readingu liezla po pódiovej konštrukcii. Ich hudba dokonale zapadla aj do úspešných televíznych seriálov a Tim Burton použil skladbu Wish You Were Here do filmu Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Neobyčajné videoklipy

Štyri albumy Florence and the Machine, z ktorých tohtoročný High as Hope predstaví kapela práve na Colours of Ostrava, sú druhom grandiózneho hudobného prehlásenia.

Chcem, aby moja hudba znela, ako keď sa vrhnete zo stromu, alebo z vysokej budovy. Alebo ako keď vás stiahne pod hladinu oceán a vy nemôžete dýchať. Je to niečo, čo vás obklopí, pohltí a celkom naplní. A vy buď vybuchnete alebo zmiznete,” hovorí Florence Welch, ktorá sa taktiež stala miláčikom popredných módnych návrhárov.

Jej umelecký obraz dopĺňajú neobyčajné videoklipy, ktoré často vznikajú v spolupráci so svetovými choreografmi.

Festival Colours of Ostrava na 20 scénach ponúkne cez 350 programových bodov – popri koncertoch viac ako 120 zahraničných a domácich kapiel taktiež diskusie v rámci medzinárodného fóra Meltingpot, divadlá, workshopy, filmy, výtvarné inštalácie a ďalšie sprievodné aktivity.

Skupina Florence and the Machine

Vznikla v roku 2007 v Londýne. O dva roky neskôr si prevzala BRIT Award v kategórii Critic’s Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs, s ktorým ovládla britský hudobný rebríček.

Za štúdiovku dostala kapela BRIT Award v kategórii Album roka. Okrem toho nahrávku nominovali na prestížnu Mercury Prize. V roku 2010 sa dostala na trh ako 2CD pod názvom Between Two Lungs, kde pôvodný tracklist doplnili o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál.

Na úspech debutu nadviazali druhou štúdiovkou Ceremonials obsahujúcou skladby ako What The Water Gave Me, Shake It Out, No Light, No Light, Never Let Me Go, Spectrum (Say My Name) a Lover To Lover. Ďalšie dve nahrávky How Big, How Blue, How Beautiful (2015) a High as Hope (2018) taktiež nominovali na Mercury Prize. Kapela si zatiaľ vyslúžila šesť nominácií na Grammy.

Informácie pochádzajú od PR manažéra festivalu Zdenka Hanouta a z archívu agentúry SITA.

Viac k témam: Colours of Ostrava, Florence and the Machine
Zdroj: Webnoviny.sk – Festival Colours of Ostrava po The Cure ohlásil ďalšiu hviezdu, prídu Florence and the Machine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michal Penk bude špeciálnym hosťom festivalu Topfest 2024

Samotný interpret sa podľa svojich slov teší na každý koncert a kontakt so svojimi fanúšikmi a vracajú sa mu spomienky na rok 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *