Home / SLOVENSKO / Policajti chytili šoférov s falošnými vodičákmi, jeden dokonca aj nafúkal

Policajti chytili šoférov s falošnými vodičákmi, jeden dokonca aj nafúkal

BRATISLAVA/VEĽKÝ MEDER 7. novembra (WebNoviny.sk) – Policajti vo Veľkom Mederi riešili dva prípady falšovania vodičských preukazov. Jeden im pri kontrole predložil v minulosti už viackrát trestaný 57-ročný muž z Dunajskostredského okresu.

Ako agentúru SITA informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, muž navyše ani nie je držiteľom vodičského oprávnenia a ani v minulosti nikdy neabsolvoval výcvik v autoškole.

V druhom prípade policajti dostali falošný vodičák od maďarských kolegov. Pri kontrole v Budapešti im ho predložil 37-ročný Slovák. Zastavili ho iba preto, že nemal zapnuté bezpečnostné pásy. Pri následnej dychovej skúške vodič Octavie nafúkal 0,73 promile.

Doklad nemal viaceré ochranné prvky a bol vystavený neexistujúcim Okresným riaditeľstvom PZ vo Veľkom Mederi. Jediné, čo bolo pravé a stotožňovalo sa s vodičom, bola fotka. Obaja muži už čelia obvineniam z falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Hrozí im trest až na tri roky.

Viac k témam: alkohol za volantom, falšovanie dokumentov, vodičský preukaz
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajti chytili šoférov s falošnými vodičákmi, jeden dokonca aj nafúkal © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Paradajs Photo Fest – Banská Štiavnica vstupuje na scénu medzinárodných fotografických festivalov

Paradajs Photo Fest je medzinárodný festival súčasnej fotografie a príbuzných médií, ktorý vypukne v Banskej Štiavnici 17. 5. 2024.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *