Home / šport / Futbal / Video: Škriniar proti Barcelone odviedol dobrú defenzívnu robotu, Suárez vyrovnal negatívny rekord

Video: Škriniar proti Barcelone odviedol dobrú defenzívnu robotu, Suárez vyrovnal negatívny rekord

MILÁNO 7. novembra (WebNoviny.sk) – Futbalisti FC Barcelona sa stali prvým mužstvom, ktoré si s istotou zahrá vyraďovaciu časť tohtosezónnej edície Ligy majstrov. V B-skupine im k tomu stačila aj remíza 1:1 na pôde Interu Miláno.

Katalánci nastúpili do zápasu bez zraneného Lionela Messiho, ktorý síce do Talianska vycestoval, zápas však sledoval len z tribúny medzi takmer 71 000 divákmi na San Sire.

„Bolo to rozhodnutie tímu. Na svojich futbalistov si musíte dávať pozor, a to obzvlášť v takýchto zápasoch. Išlo o stretnutie na najvyššej úrovni s množstvom tvrdých osobných súbojov. Nikdy neviete, aký vplyv môže mať pre hráča pád na ihrisko, preto sme nechceli riskovať,“ odôvodnil absenciu Argentínčana tréner „Blaugranas“ Ernesto Valverde.

Gólové povinnosti Messiho zastúpil nováčik v drese Barcelony Malcom. Pre mladého Brazílčana išlo o debut na európskej scéne. Na trávnik svätostánku Stadio Giuseppe Meazza nastúpil v 81. min a už o necelé dve minúty neskôr gólovo zavŕšil rýchly protiútok španielskeho majstra.

„Hrať za Barcelonu bolo od detstva mojím snom. Skórovať v Lige majstrov pri debute je niečo, čo ma bude sprevádzať už do konca života,“ povedal bezprostredne po zápase Malcom pre web uefa.com.

Suárez vyrovnal negatívny rekord

V zápase sa podľa predstáv nedarilo útočníkovi Luisovi Suárezovi. Tomu sa podarilo vyrovnať negatívny rekord Ronaldinha spred dvanástich rokov. Uruguajské ofenzívne eso vystrelilo v stretnutí deväťkrát, pričom ani jedna strela sa neskončila gólom.

Predtým naposledy sa to „podarilo“ práve slávnemu Brazílčanovi vo finále európskej súťaže v roku 2006 proti Arsenalu Londýn. Suárez pritom v posledných dvoch zápasoch skóroval až päťkrát, v aktuálnom ročníku Ligy majstrov však ešte loptu za chrbát súpera nedostal.

Celkovo mala Barcelona v zápase jasnú prevahu. Držanie lopty sa pohybovalo na úrovni 65 % a celkovo zaznamenali hostia 27 striel, z toho 8 na bránku. Španielsky veľkoklub tým prekonal vlastný rekord, ktorý stanovil v rámci sezóny 2003/04.

Výborný výkon Škriniara

Dobrú defenzívnu robotu odviedol v meraní síl Milan Škriniar. Práve slovenský obranca sa v blízkosti vlastnej bránkovej čiary postaral o zlikvidovanie dvoch veľkých príležitostí Suáreza.

Interu sa následne podarilo vyťažiť z minima maximum. Do priestoru bránky modro-červených vystrelil iba raz a stačilo to na vyrovnávajúci zásah. Postarala sa oň najväčšia hviezda tímu Mauro Icardi v 87. minúte.

„Je to pre nás dôležitý bod. Vyslali sme jasný signál – chceme sa kvalifikovať do vyraďovacej fázy súťaže. V utorok sme museli bodovať, nakoľko vieme, že nás ešte čakajú dva veľmi dôležité zápasy,“ vyjadril sa strelec vyrovnávajúceho gólu Icardi, pre ktorého to bol tretí gól v posledných štyroch zápasoch Ligy majstrov.

Celkovo išlo o jeho siedmy presný zásah v posledných šiestich stretnutiach za Internazionale.

Spalletti pochválil Icardiho

Taliansky klub chcel v zápase zvíťaziť. Na ďalší gól mu však zostalo príliš málo času. Lodivod modro-čiernych Luciano Spalletti to priznal v pozápasovom rozhovore.

„Myslím si, že gól bol zaslúžený. Icardi odviedol ukážkovú prácu, ale aj mentalitu. Bezprostredne po tom, ako dostal loptu do bránky, vrátil sa s ňou do stredového kruhu. Bolo to jasné znamenie, že sme včera chceli vyhrať a verili sme, že sa nám to podarí,“ povedal tréner domácich.

Milánsky tím je v tabuľke B-skupiny na druhom mieste so siedmimi bodmi. Má trojbodové manko na vedúcu Barcelonu a zároveň trojbodový náskok na Tottenham Hotspur. Kľúčový zápas bude čakať „nerazzurri“ práve na ihrisku anglického tímu 28. novembra.

V domácom stretnutí sa zverencom Spallettiho podarilo zvíťaziť v dramatickom závere, keď si Inter pripísal víťazný presný zásah vďaka Matiasovi Vecinovi v nadstavenom čase druhého polčasu. „Dúfajme, že sa v druhom vzájomnom zápase zopakuje scenár zo San Sira,“ zažartoval Icardi.

Viac k témam: FC Barcelona, Inter Miláno, Liga majstrov, Luis Suárez, Milan Škriniar
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Škriniar proti Barcelone odviedol dobrú defenzívnu robotu, Suárez vyrovnal negatívny rekord © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájili titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *