Home / EKONOMIKA / Francúzsko chce presadiť digitálnu daň pre internetové giganty v rámci celej Európskej únie

Francúzsko chce presadiť digitálnu daň pre internetové giganty v rámci celej Európskej únie

BRUSEL 6. novembra (WebNoviny.sk) – Francúzsko si nedopraje odpočinok, kým sa neschváli jeho plán na zavedenie digitálnej dane v rámci celej Európskej únie, pričom to chce dosiahnuť do konca tohto roka. Povedal to v utorok francúzsky minister financií Bruno Le Maire.

Francúzska vláda presadzuje novú daň na internetové giganty, ako sú Google, Apple, Facebook či Amazon, s cieľom donútiť tieto firmy platiť v EÚ dane, ktoré budú podľa Paríža férovejšie. Informuje o tom portál cnbc.com.

„Chceme schválenie smernice o digitálnej dani do konca tohto roka,“ povedal šéf francúzskeho rezortu financií novinárom v Bruseli.

„Sme si vedomí toho, že existujú určité technické otázky a technické záležitosti, ale ide o technické veci a nie o politické problémy, takže stále máme tri alebo štyri týždne do budúceho Ecofinu (pravidelného zasadania ministrov financií EÚ) na vyriešenie týchto technických problémov,“ povedal Le Maire.

Viac k témam: Amazon, Apple, Bruno Le Maire, digitálna daň, facebook, Google
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko chce presadiť digitálnu daň pre internetové giganty v rámci celej Európskej únie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *