Home / šport / Ostatné športy / Na 48. ročníku maratónu v New Yorku bežal rekordný počet ľudí, súťaž ovládli Etiópčan a Keňanka

Na 48. ročníku maratónu v New Yorku bežal rekordný počet ľudí, súťaž ovládli Etiópčan a Keňanka

NEW YORK 6. novembra (WebNoviny.sk) – Na 48. ročníku prestížneho maratónu v New Yorku dobehol do cieľa rekordný počet bežcov. Dovedna ich bolo 52 812. Ako v pondelok informovali organizátori podujatia, tohtoročná edícia prekonala maximum spred dvoch rokov, kedy finišovalo 51 394 účastníkov.

Preteky si pri trati, ktorá viedla cez päť newyorských štvrtí, vychutnalo približne milión zvedavcov. Ako je známe, maratón „pod Sochou slobody“ vyhral Etiópčan Lelisa Desisa časom 2:05:59 h, čo je druhý najkvalitnejší výkon v histórii pretekov. Súťaž žien ovládla po štvrtý raz Mary Keitanyová z Kene časom 2:22:48 h.

Viac k témam: maratón, New York
Zdroj: Webnoviny.sk – Na 48. ročníku maratónu v New Yorku bežal rekordný počet ľudí, súťaž ovládli Etiópčan a Keňanka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *