Home / šport / Tenis / Thiem s Čiličom doplnili zoznam štartujúcich na Nitto ATP Finals v Londýne

Thiem s Čiličom doplnili zoznam štartujúcich na Nitto ATP Finals v Londýne

LONDÝN 3. novembra (WebNoviny.sk) – Rakúsky tenista Dominic Thiem a Marin Čilič z Chorvátska majú po štvrťfinálových zápasoch na turnaji v Paríži istotu účasti na koncoročnom šampionáte Nitto ATP Finals v Londýne (11. – 18. novembra). Doplnili tak už skôr kvalifikovanú šesticu hráčov, ktorí budú na základe pondelňajšieho žrebu rozdelení do dvoch skupín.

Otázny štart Nadala

Informácie priniesol portál ATP. V Londýne sa takmer s istotou nepredstaví Argentínčan Juan Martín Del Potro, ktorý laboruje so zlomením jabĺčkom v pravom kolene. Otázniky visia aj nad účasťou Španiela Rafaela Nadala najmä po tom, ako odstúpil z turnaja v Paríži. Na pozíciach náhradníkov sa momentálne nachádzajú Japonec Kei Nišikori a Američan John Isner.

Dvadsaťpäťročný Thiem sa v Londýne predstaví tretíkrát za sebou. Pri prechádzajúcich dvoch účastiach skončil svoju púť v základnej skupine. V končiacej sa sezóne dosiahol najlepšie výsledky v prvej polovici ročníka, keď sa dostal do štyroch finále na antukových turnajoch. Prvý titul si na svoje konto pripísal na podujatí v argentínskom Buenos Aires. Pred Roland Garros sa predstavil vo finále turnaja Masters v Madride, v ktorom nestačil na Nemca Alexandra Zvereva.

Rakúsky tenista je vo forme

Vynahradil si to vo francúzskom Lyone, kde vo finále zdolal domáceho Gillesa Simona. Vrchol antukovej sezóny v Paríži ho zastihol v dobrej forme. Prvýkrát v kariére sa dostal do grandslamového finále, v ktorom však nemal nárok na antukovú legendu Španiela Rafaela Nadala.

V septembri získal turnajový vavrín v ruskom Petrohrade, vo finále ho nezastavil slovenský tenista Martin Kližan. Pred posledným turnajom sezóny v Londýne má Thiem dobrú fazónu, keď sa na prebiehajúcom turnaji Masters v Pariži dostal už do semifinále, kde ho čaká Rus Karen Chačanov.

Čiličova štvrtá účasť

Tridsaťročného Čiliča čaká štvrtý štart na koncoročnom turnaji ATP Finals. Ani v jednom z doterajších troch prípadov nepostúpil zo skupiny do semifinále. V sezóne 2018 sa predstavil vo dvoch finále na podujatiach ATP. V úvode sezóny mal na dosah druhý kariérny grandslamový titul, vo finále Australian Open však nestačil na Švajčiara Rogera Federera.

Pred Wimbledonom získal titul v londýnskom Queen’s Clube, v ktorom po tuhom boji zdolal Srba Novaka Djokoviča 5:7, 7:6 (4), 6:3. Po US Open zaznamenal na ázijských turnajoch iba jedno víťazstvo v štyroch zápasoch. Na končiacom sa turnaji v Paríži však predviedol vo štvrťfinále proti Djokovičovi kvalitný výkon, na ktorý môže nadviazať v Londýne.

Kompletný zoznam účastníkov dvojhry pre koncoročný šampionát ATP Finals 2019 v Londýne:

Novak Djokovič (Srb.)
Rafael Nadal (Šp.)
Roger Federer (Švaj.)
Juan Martín Del Potro (Arg.)
Alexander Zverev (Nem.)
Kevin Anderson (JAR)
Marín Čilič (Chor.)
Dominic Thiem (Rak.)

Viac k témam: Alexander Zverev, Dominic Thiem, Juan Martín Del Potro, Kevin Anderson, Marin Čilič, Nitto ATP Finals v Londýne, Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer
Zdroj: Webnoviny.sk – Thiem s Čiličom doplnili zoznam štartujúcich na Nitto ATP Finals v Londýne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *