Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Agentúra S&P zhoršila ratingy automobiliek Hyundai a Kia, príčinou je aj oslabená ziskovosť

Agentúra S&P zhoršila ratingy automobiliek Hyundai a Kia, príčinou je aj oslabená ziskovosť

BRATISLAVA 2. novembra (WebNoviny.sk) – Medzinárodná ratingová agentúra S&P Global Ratings zhoršila emisné ratingy automobiliek Hyundai a Kia a dodávateľa dielcov Hyundai Mobis na stupeň BBB+ z úrovne A-. Výhľad ich dlhodobých ratingov je stabilný. Agentúra zároveň revidovala výhľad logistickej firmy Hyundai Glovis na stabilný z pozitívneho a potvrdila jej dlhodobý emisný rating na úrovni BBB+.

Agentúra uviedla, že štvrtkové rozhodnutie znížiť ratingy automobiliek Hyundai a Kia je odzrkadlením jej názoru, že oslabená ziskovosť týchto firiem sa pravdepodobne v najbližších 12 až 24 mesiacoch zreteľne nezlepší.

EBITDA marža automobilky Hyundai vrátane firmy Kia a bez zahrnutia finančných dcér pravdepodobne zostane v rokoch 2018 až 2019 na úrovni zhruba 6 percent, pričom v roku 2016 bola 8,3 percenta. Dôvodom je hlavne intenzívna konkurencia na automobilových trhoch v USA a Číne.

Kia má na Slovensku závod Kia Motors Slovakia, ktorý je prvým a jediným výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Na Slovensku pôsobia aj firmy Hyundai Mobis a Hyundai Glovis.

Viac k témam: emisný rating, Hyundai, KIA, ratingová agentúra Standard and Poor’s (S&P)
Zdroj: Webnoviny.sk – Agentúra S&P zhoršila ratingy automobiliek Hyundai a Kia, príčinou je aj oslabená ziskovosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *