Home / šport / Futbal / Dúbravka verí v obrat v Newcastli. Dobrí hráči nehľadajú výhovorky, tvrdí

Dúbravka verí v obrat v Newcastli. Dobrí hráči nehľadajú výhovorky, tvrdí

NEWCASTLE 2. novembra (SITA) – Mizerná forma futbalistov Newcastle United ich po desiatich kolách bez víťazstva odsunula na predposlednú priečku Premier League s 3 bodmi. Tím trénera Rafaela Beníteza sa trápi vo všetkých formáciách a výnimkou nie je ani slovenský brankár Martin Dúbravka. Ten v rozhovore pre denník Daily Mail odmietol ospravedlnenia doterajších chabých výkonov.

Nesleduje anglické televízne kanály

„Keď sa chcete stať naozaj dobrým hráčom, nemôžete stále hľadať ospravedlnenia a výhovorky. Na čo sú vlastné dobré? Kam nás posunú? Nikam, takže v tomto smere sa v tíme nebavíme,“ uviedol Martin Dúbravka. Skúsený 29-ročný gólman rovnako podotkol, že v ťažkej situácie sa snaží nevnímať kritiku, ktorá sa na klub valí z médií.

„Vypol som si anglické televízne kanály. Ak to nesledujem, nedostane sa mi to do hlavy. V opačnom prípade sa s tým len ťažko vyrovnáva. My len potrebujeme robiť svoju prácu a nestarať sa o to, o čo nemusíme,“ myslí si Dúbravka.

V kabíne myslia pozitívne

Slovenský reprezentant si však dobre uvedomuje, že situácia sa musí zmeniť čo najskôr, kým nebude neskoro. Chudobné 3 body za tri remízy v 10 zápasoch so skóre 6:14 je chabá vizitka najmä útočnej fázy tímu zo St. James Parku. Už v sobotu Newcastle doma privíta Watford a o týždeň neskôr Bournemouth, čiže siedmy a šiesty tím tabuľky.

„Nesmieme sa vzdávať. Ak to urobí ktokoľvek z nás, ostatní to určite nebudú tolerovať. Je čas na zisk bodov. Porazenecké nálady sú neprípustné. Som pozitívny človek, ale nesmie sa to preháňať. Občas treba byť úprimný a rozobrať si veci také, aké sú. My sme to v tíme urobili na našich stretnutiach,“ pripomenul Dúbravka.

Roky tvrdo pracuje

Napriek súčasnému nelichotivému postaveniu v tabuľke Dúbravka v rozhovoroch s médiami rád pripomína, že Newcastle je pre neho splnený cieľ zachytať si vo veľkej európskej ligovej súťaži. Roky presviedčal svoje okolie, že má na to, aby sa dostal do Premier League. Robil to aj preto, aby jeho najbližší boli na neho hrdí. Od svojho debutu v drese „Magpies“ v zápasoch až sedemkrát vychytal čisté konto.

„Keď som mal 19 rokov, doma v Žiline sa ma pýtali, prečo som zostával aj po tréningu a pridávam si cvičenia navyše. Vravievali mi, že to nemusím robiť, ale ja som mal pred sebou veľký cieľ. Keď som podpísal zmluvu s Newcastlom, zavolal som priateľke Lucii a vravel jej, aby sa zbalila a pripravila sa na trochu iný život,“ vysvetlil Dúbravka.

Žilinský rodák musel nedávno riešiť aj jeden problém v slovenskej reprezentácii. Dúbravka bol totiž súčasťou sedmičky futbalistov, ktorí na reprezentačnej akcii A-tímu SR porušili večierku, „povyrazili“ si do otvorenej spoločnosti a na základe tohto incidentu tréner Ján Kozák odstúpil z funkcie. Dúbravka sa neskôr Kozákovi ospravedlnil so slovami, že prežíva ťažké obdobie v Newcastli. „V mojich očiach sa nič v skutočnosti nestalo,“ dodal Dúbravka v internetovej verzii Daily Mail.

Viac k témam: Martin Dúbravka, Newcastle United, Premier League
Zdroj: Webnoviny.sk – Dúbravka verí v obrat v Newcastli. Dobrí hráči nehľadajú výhovorky, tvrdí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *