Home / šport / Tenis / Jednotkou tenisového turnaja v Bratislave je Lukáš Lacko, v akcii sa predstaví aj ďalších šesť Slovákov

Jednotkou tenisového turnaja v Bratislave je Lukáš Lacko, v akcii sa predstaví aj ďalších šesť Slovákov

aktualizované 2. novembra o 13:05

BRATISLAVA 2. novembra (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Lukáš Lacko ako obhajca titulu spred roka je jednotkou 19. ročníka bratislavského turnaja ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open s dotáciou 106 000 eur + hospitality, ktorý sa na tvrdom povrchu v NTC kvalifikáciou začne 3. novembra a v Aegon aréne vyvrcholí 11. novembra. Dvojkou bude ďalší Slovák Jozef Kovalík a trojkou český tenista Jiří Veselý.

Z domácich hráčov sa okrem spomenutého slovenského nasadeného dua predstavia aj Andrej Martin a na základe voľnej karty štvorica Filip Horanský, Norbert Gombos, Alex Molčan a Lukáš Klein. Ďalší domáci tenisti budú mať šancu predstaviť sa v hlavnej súťaži po prípadnom postupe z kvalifikácie.

Zvučné mená

„Pôvodne sme mali prihlásených 7 hráčov zo svetovej stovky, niektorí sa nám odhlásili. V ´pavúku´ máme stále viaceré známe mená, medzi nimi aj Cyperčan Marcos Baghdatis či ruský reprezentant Jevgenij Donskoj,“ uviedol na stretnutí s médiami Igor Moška, generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu.

„Keďže ostatné dva ročníky vyhrali Slováci, nemôžem si priať nič iné, aby naši hráči zabodovali. Verím, že niektorí z našich sa prebojuje do záverečných bojov. Úplne úžasné by bolo, ak by niektorý z nich opäť dokázal zvíťaziť,“ pokračoval Moška. Spomedzi hráčov, ktorí v Bratislave mali štartovať, sa do piatkového poludnia odhlásili Mirza Bašič (Bosna a Herc.), Rumun Marius Copil, Lotyš Ernests Gulbis a Poliak Hubert Hurkacz.

Veľká nádej

„Veľké nádeje vkladám do Alexa Molčana, ktorý sa po zranení v lete dostal do výbornej formy. Je to náš najtalentovanejší mladý hráč. Verím, že sa pred domácim publikom predvedie,“ doplnil Moška.

Lukáš Lacko v Bratislave získal už tri tituly, okrem vlaňajška aj v rokoch 2011 a 2013. Slovenskými víťazmi singla v Bratislave z minulosti okrem Gombosa a Lacka sú aj Karol Kučera (2001, ešte sa hralo v Inchebe), Dominik Hrbatý (2005), Michal Mertiňák (2006) a Martin Kližan (2010).

ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open

5. – 11. novembra

Zoznam tenistov s právom štartu v hlavnej súťaži dvojhry:

Matthias Bachinger (Nem.), Marcos Baghdatis (Cyp.), Ruben Bemelmans (Belg.), Jevgenij Donskoj (Rus.), Guillermo García-López (Šp.), Jegor Gerasimov (Biel.), Sergio Gutiérrez-Ferrol (Šp.), Jozef Kovalík (SR), Lukáš Lacko (SR), Andrej Martin (SR), Dennis Novak (Rak.), Ramkumar Ramanathan (India), Stéphane Robert (Fr.), Lorenzo Sonego (Tal.), Sergij Stachovskij (Ukr.), Marco Trungelitti (Arg.), Jiří Veselý (ČR), Jürgen Zopp (Est.), Lukáš Rosol (ČR), Daniel Brands (Nem.), Sebastian Ofner (Rak.), Andrea Arnaboldi (Tal.), Filip Horanský (SR), Norbert Gombos (SR), Alex Molčan (SR), Lukáš Klein (SR)

Viac k témam: Alex Molčan a Lukáš Klein, Andrej Martin, ATP Challenger Tour Peugeot Slovak Open, Filip Horanský, Igor Moška, Jozef Kovalík, Lukáš Lacko, Norbert Gombos, STZ Slovenský tenisový zväz
Zdroj: Webnoviny.sk – Jednotkou tenisového turnaja v Bratislave je Lukáš Lacko, v akcii sa predstaví aj ďalších šesť Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *