Home / šport / Futbal / Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať

Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať

SOUL 1. novembra (WebNoviny.sk) – Futbalový stopér Čang Hjon-su už nikdy nemôže reprezentovať Kórejskú republiku. Vedenie Kórejskej futbalovej asociácie mu v tomto smere udelilo doživotný dištanc za úmyselné vyhýbanie sa povinnej vojenskej službe. Okrem toho musí zaplatiť pokutu vo výške 26-tisíc USD.

Falošné potvrdenie

Dvadsaťsedemročný futbalista si totiž zaobstaral falošné potvrdenie, aby mu povinnú vojenskú službu skrátili na 60 dní. Čang Hjon-su bol členom národného mužstva na tohtoročných MS v Rusku. Nastúpil vo všetkých troch zápasoch skupinovej fázy.

V Kórejskej republike platí 21-mesačná základná vojenská služba. Čang Hjon-su však ako futbalový reprezentant krajiny mohol požiadať o skrátenie služby na 60-dňovú v prípade, že by vykonal 544 hodín športových aktivít v prospech detí.

Hráča odhalilo počasie

Hráč japonského klubu FC Tokio si chcel situáciu uľahčiť a predložil falošný dokument o vykonaní spomenutých sociálnych prác. Jeho podvod však odhalilo počasie. V deň, keď sa mali uskutočniť tréningy, napadlo toľko snehu, že bolo nemožné, aby sa aktivita uskutočnila.

Viac k témam: Čang Hjon-su, skrátenie vojenskej služby, zákaz reprezentovať
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalista si chcel podvodom skrátiť vojenskú službu, dostal doživotný zákaz reprezentovať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *