Home / šport / KHL / Do KHL by mohol vstúpiť klub zo Spojených arabských emirátov, ruský podnikateľ prezradil plány

Do KHL by mohol vstúpiť klub zo Spojených arabských emirátov, ruský podnikateľ prezradil plány

BRATISLAVA 1. novembra (WebNoviny.sk) – Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) sa netají záujmom rozširovať súťaž na nové trhy a podľa ruského podnikateľa Vladimira Burduna by sa mohli hrať zápasy najkvalitnejšej európskej ligy aj na Arabskom polostrove.

V rozhovore pre web R-Sport prezradil, že do nadnárodnej súťaže by mohol vstúpiť tím zo Spojených arabských emirátov.

Našim plánom je v roku 2020 predložiť návrh vedeniu KHL o účasti tímu zo SAE. To prinesie túto krajinu na medzinárodnú hokejovú úroveň,“ vyjadril sa Burdun, ktorý spolu s ďalším ruským podnikateľom Dmitrijom Butenkom vedie Emirates Hockey League (EHL).

Cieľom tejto dvojice je najskôr rozšíriť ligu v SAE do krajín, ako sú Uzbekistan, Turkménsko či Gruzínsko a následne sa pokúšať o vstup do KHL. V úspech veria aj na základe toho, že od roku 2019 bude v Abú Zabí stáť moderná hala, ktorá splní podmienky pre zápasy KHL, VHL aj MHL.

Viac k témam: KHL Kontinentálna hokejová liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Do KHL by mohol vstúpiť klub zo Spojených arabských emirátov, ruský podnikateľ prezradil plány © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *