Home / EKONOMIKA / Informatika / Zisk Facebooku v treťom kvartáli prekonal očakávania analytikov, ale jeho tržby boli nižšie

Zisk Facebooku v treťom kvartáli prekonal očakávania analytikov, ale jeho tržby boli nižšie

NEW YORK 31. októbra (WebNoviny.sk) – Americká spoločnosť Facebook prevádzkujúca rovnomennú sociálnu sieť za júl až september evidovala tržby, ktoré boli mierne nižšie, ako sa očakávalo. Vykázala však vyšší zisk, ako analytici prognózovali.

Firma v treťom kvartáli dosiahla zisk 5,14 mld. USD čiže 1,76 USD na akciu, čo bol rast o 9 percent z úrovne 4,71 mld. USD čiže 1,59 USD na akciu v rovnakom období pred rokom. Analytici predpovedali zisk 1,46 USD na akciu.

Tržby spoločnosti za júl až september stúpli o 33 percent na 13,73 mld. USD. Analytici oslovení spoločnosťou FactSet však očakávali, že tržby budú v sume 13,77 mld. USD.

Facebook už v predošlom kvartáli upozornil, že rast jeho tržieb sa výrazne spomalí prinajmenšom do konca tohto roka a jeho výdavky stúpnu, keďže vynakladá financie na bezpečnosť, prijímanie ďalších regulátorov obsahu po celom svete a na vývoj produktov.

(1 EUR = 1,1381 USD)

Viac k témam: facebook, FactSet, zisk
Zdroj: Webnoviny.sk – Zisk Facebooku v treťom kvartáli prekonal očakávania analytikov, ale jeho tržby boli nižšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Úradu na ochranu osobných údajov chýbajú ľudia aj financie, kým v Európe je táto problematika prioritou

Úrad na ochranu osobných údajov nie je aktuálne schopný dosiahnuť úroveň dozoru nad ochranou osobných údajov, ku ktorej je Slovenská republika zaviazaná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *