Home / šport / KHL / Jeglič mieri späť do HC Slovan Bratislava, podľa trénera Országha mu chcú podať pomocnú ruku

Jeglič mieri späť do HC Slovan Bratislava, podľa trénera Országha mu chcú podať pomocnú ruku

BRATISLAVA 31. októbra (WebNoviny.sk) – Slovinský hokejový útočník Žiga Jeglič bude pravdepodobne opäť pôsobiť v slovenskom klube HC Slovan Bratislava. Referuje o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

Mal „stopku“ na osem mesiacov

Tridsaťročný hráč, ktorý v Bratislave pôsobil v rokoch 2014-2017, si už v utorok zatrénoval s tímom účastníka nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

„Žigu dokonale poznáme. Vedenie klubu by malo jeho príchod potvrdiť v Moskve. Chceme mu podať pomocnú ruku aj po dištanci, ktorý dostal za užitie nepovolenej látky na zimnej olympiáde v Pjongčangu,“ povedal tréner „belasých“ Vladimír Országh.

Špecialista na samostatné nájazdy

Špecialistu na samostatné nájazdy vo februári v Kórejskej republike pozitívne testovali na nepovolený fenoterol, za čo si musel odpykať 8-mesačný dištanc. „Bol dlho bez hokeja, ale posledné tri mesiace intenzívne každý deň trénoval doma v Slovinsku. Veríme, že sa do toho rýchlo dostane,“ doplnil Országh.

V minulosti v Bratislave spolu s Jegličom pôsobil aj ďalší Slovinec Rok Tičar. Momentálne je taktiež voľný hráč, keďže pred niekoľkými dňami rozviazal kontrakt s čínskou Červenou hviezdou Kchun-lun. „O Tičara teraz nemáme záujem,“ poznamenal kouč bratislavského klubu.

Jeglič doteraz odohral za Slovan v KHL dovedna 179 duelov vrátane štyroch v play-off, dosiahol bilanciu 26+49. V uplynulej sezóne hájil farby Torpeda Nižnij Novgorod a Neftechimiku Nižnekamsk.

Viac k témam: HC Slovan Bratislava, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL, Vladimír Országh, Žiga Jeglič
Zdroj: Webnoviny.sk – Jeglič mieri späť do HC Slovan Bratislava, podľa trénera Országha mu chcú podať pomocnú ruku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *