Home / SLOVENSKO / Slovensko prijme utečencov, poskytne im ubytovanie aj stravu

Slovensko prijme utečencov, poskytne im ubytovanie aj stravu

BRATISLAVA 29. októbra (WebNoviny.sk) – Slovensko dočasne prijme 250 utečencov, ktorí by na našom území mali ostať šesť mesiacov.

Uvádza sa to v návrhu dohody medzi vládou SR, Úradom Vysokého komisára Organizácie Spojených národov pre utečencov a Medzinárodnou organizáciou pre migráciu o humanitárnom transfere utečencov, ktorí potrebujú medzinárodnú ochranu, cez SR.

Podľa dohody sa po určenom období majú osoby presídliť do ďalších krajín. „Osobám, ktoré sú transferované podľa tejto dohody, sa umožní zdržiavať sa na území Slovenskej republiky v súlade právnymi predpismi platnými na území Slovenskej republiky,“ uvádza sa v dokumente, ktorý je momentálne v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Slovensko podľa dohody poskytne daným osobám ubytovanie, stravu alebo základné hygienické potreby. Zdržiavať sa majú v azylovom zariadení Migračného úradu Ministerstva vnútra SR v Humennom Na projekte takzvaného humanitárneho transferu sa Slovensko podieľa od roku 2008. V minulosti u nás pobudli napríklad občania Iraku alebo Eritrey.

Vaše TIPY do DENNÍKa POLITIKA zasielajte na email: TIPYdoDENNIKA@dennikpolitika.sk alebo formou SMS na 0950 857 893

NECENZUROVANÉ SPRÁVY ALEBO BULVÁR – prečítajte si, čo je DENNÍK POLITIKA

Viac k témam: ministerstvo vnútra SR, OSN Organizácia spojených národov, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko dočasne prijme desiatky utečencov, poskytne im ubytovanie aj stravu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *