Home / SLOVENSKO / Slovensko potrápi silný dážď a vietor, meteorológovia varujú pred nebezpečenstvom

Slovensko potrápi silný dážď a vietor, meteorológovia varujú pred nebezpečenstvom

BRATISLAVA 28. októbra (WebNoviny.sk) – Meteorológovia varujú pred silným dažďom a vetrom.

Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke ,v okresoch Zvolen, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca platí výstraha 2. stupňa pred dažďom. Očakáva sa ojedinele výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok 50 – 65 mm.

Výstraha I. stupňa

Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ upozorňuje SHMÚ.

Výstrahou 1. stupňa pred dažďom SHMÚ varuje v Trenčianskom, Košickom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Výstrahy platia do pondelka do 07:00.

Silný vietor na horách

Meteorológovia zároveň upozorňujú aj na vietor na horách. Výstraha 1. stupňa platí pre Banskobystrický, Žilinský a Prešovský kraj. V polohách nad pásmom lesa sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 30 – 37 m/s (110 – 135 km/h).

Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Výstraha platí do 22:00.

Viac k témam: SHMÚ Slovenský hydrometeorologický ústav, výstrahy
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko potrápi silný dážď a vietor, meteorológovia varujú pred nebezpečenstvom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žena na elektrickej kolobežke nedala prednosť v jazde a vošla na hlavnú cestu, viezla pritom aj deväť ročnú dcéru (foto)

Polícia okolnosti nehody naďalej vyšetruje ako priestupok v doprave.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *