Home / šport / Futbal / Ricardo Moniz končí na poste trénera tímu AS Trenčín, nechce byť prekážkou v úspechoch klubu

Ricardo Moniz končí na poste trénera tímu AS Trenčín, nechce byť prekážkou v úspechoch klubu

TRENČÍN 28. októbra (WebNoviny.sk) – Holanďan Ricardo Moniz už nie je trénerom slovenského prvoligového futbalového klubu AS Trenčín. Päťdesiatštyriročný rodák z Rotterdamu podľa oficiálneho webu účastníka Fortuna ligy zložil funkciu na vlastnú žiadosť.

Klub poveril vedením A-mužstva doterajšieho asistenta Vladimíra Cifraniča. Pozície asistentov budú zastávať Juraj Ančic, Gideon van der Wee a Tomáš Belic.

„S Trenčínom som zažil skvelých pár mesiacov. Klub som spoznal počas jari. Pozorne som sledoval jeho cestu, ktorá vyústila skvelým triumfom vo finále play-off o postup do Európskej ligy. Následne som už ako tréner zažil skvelý vstup do sezóny a inšpiratívne účinkovanie v Európskej lige. Stalo sa tak aj vďaka podpore mojich kolegov v realizačnom tíme. Po zápase v Ružomberku som sa však rozhodol skončiť ako tréner AS Trenčín. Je to na moju vlastnú žiadosť. Cítim, že klub vďaka mojej explozívnej povahe trpí. Viackrát som povedal, že táto liga na to nie je pripravená, hoci po športovej stránke má skutočne zaujímavú úroveň. Ak mám byť ja prekážkou k úspechom a víťazstvám AS, musím ísť z cesty. Úspechy klubu sú pre mňa dôležitejšie ako moja osoba. Z celého srdca a s veľkým rešpektom prajem chlapcom a pánovi Lingovi veľa úspechov. Som veľmi rád, že môj realizačný tím bude pokračovať v začatej práci,“ cituje oficiálna stránka AS Trenčín Moniza.

Poslednou kvapkou pre Moniza bola sobotňajšia prehra 0:1 v Ružomberku gólom z pokutového kopu v rámci 13. kola. Ricardo Moniz neudržal nervy na uzde a rozhodca ho vykázal na tribúnu. Trenčania prehrali v sobotu už piaty ligový zápas po sebe a v tabuľke Fortuna ligy im patrí piata priečka so ziskom 17 bodov.

Odchod Moniza z lavičky AS Trenčín je treťou trénerskou zmenou v tejto sezóne Fortuna ligy. Už po 2. kole sa zo Senice porúčal Tom Caanen a po 7. kole skončil ako kouč Serede Michal Gašparík st.

Viac k témam: AS Trenčín, Fortuna liga, Ricardo Moniz
Zdroj: Webnoviny.sk – Ricardo Moniz končí na poste trénera tímu AS Trenčín, nechce byť prekážkou v úspechoch klubu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *