Home / EKONOMIKA / Doprava a infraštruktúra / Bratislavské letisko prechádza na zimný letový poriadok, má rekordný počet pravidelných liniek

Bratislavské letisko prechádza na zimný letový poriadok, má rekordný počet pravidelných liniek

BRATISLAVA 28. októbra (WebNoviny.sk) – Zimný letový poriadok pre roky 2018/2019 začne platiť od nedele 28. októbra. Letisko M. R. Štefánika v Bratislave spolu ponúkne až 31 pravidelných leteckých liniek z Bratislavy. Ide o najvyšší počet leteckých liniek v celej histórii letiska počas zimy.

V porovnaní s minuloročným zimným letovým poriadkom, keď mohli cestujúci využiť 26 pravidelných liniek, ponúka tohtoročný zimný letový poriadok až o päť pravidelných leteckých liniek viac,“ povedal predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Jozef Pojedinec. Smerovať budú do 20 krajín.

Šesť leteckých spoločností

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková, pravidelné letecké linky bude z bratislavského letiska a späť zabezpečovať šesť leteckých spoločností – Ryanair (21 liniek), Wizz Air (päť liniek – Sofia, Skopje, Londýn-Luton, Kyjev-Žuljany, Ľvov), České aerolínie (Praha, Košice), Air Cairo (Hurghada), Pobeda (Moskva) a flydubai (Dubaj). Dopravca Georgian Airways bude linku do gruzínskeho Tbilisi prevádzkovať do 6. novembra, opäť bude v ponuke na jar roku 2019.

Do zimnej ponuky letov Ryanairu sa vracia aj sezónna linka do Eilatu-Ovda v Izraeli. Frekvencia letov do Moskvy stúpne na štyrikrát týždenne, rovnako na štyri lety týždenne vzrastie počet letov Wizz Airu do Kyjeva-Žuljany a späť. Wizz Air už nebude prevádzkovať lety do Varšavy a Ryanair lety do Eindhovenu. Exotickou zaujímavosťou sú počas zimy charterové lety na Zanzibar, do Kene a Ománu.

Zmeny v preprave príručnej batožiny

Zároveň od zimného letového poriadku čakajú na cestujúcich dvoma najväčšími nízkonákladovými spoločnosťami Ryanair a Wizz Air aj zmeny v podmienkach prepravy príručnej batožiny. Obe spoločnosti bezplatne prepravia len menšiu príručnú tašku (kabelku, pánsku tašku, batoh), väčší kufor na kolieskach či väčšiu tašku si bude môcť na palubu zobrať len ten cestujúci, ktorý si zakúpi službu prioritný nástup.

Kompletný zimný letový poriadok s podrobnými dňami a časmi letov možno nájsť na webe letiska v časti Lety – Letový poriadok ZIMA: https://www.bts.aero/lety/letovy-poriadok-zima-2018-19/odlety/.

Viac k témam: letecká doprava, Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavské letisko prechádza na zimný letový poriadok, má rekordný počet pravidelných liniek © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Amazon chce rozšíriť svoj vozový park v Európe o tisícky ďalších elektrických dodávok a nákladiakov

Spoločnosť chce byť do roku 2040 uhlíkovo neutrálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *