Home / šport / Tenis / RTVS reaguje na kritiku Kližana, internetové vysielanie je plnohodnotná alternatíva k televíznemu

RTVS reaguje na kritiku Kližana, internetové vysielanie je plnohodnotná alternatíva k televíznemu

BRATISLAVA 27. októbra (WebNoviny.sk) – Tenista Martin Kližan vybojoval pre Slovensko prvý bod v súboji o postup medzi daviscupovú elitu proti Bielorusku, ale na tlačovej konferencii po svojom zápase bol aj kritický.

Nepáčilo sa mu, že RTVS odvysielala v televízii iba priamy prenos jeho stretnutia s Alexandrom Zgirovským (6:1, 6:4) a pred druhou piatkovou dvojhrou medzi Norbertom Gombosom a Jegorom Gerasimovom (6:3 ,4:6, 4:6) dala prednosť politickej diskusii pred komunálnymi voľbami s kandidátmi na primátora Nitry.

Som sklamaný. Tento zápas sa berie ako kvalifikácia na majstrovstvá sveta a v televízii dostali prednosť komunálne voľby. Dúfam, že sa to zmení a reprezentácia bude prioritou,“ uviedol Kližan, cituje ho aj web denníka SME.

Zástupcovia televízie sa bránia tvrdením, že fanúšikovia si tenis mohli „live“ pozrieť prostredníctvom internetového kanála RTVS. Niektorých divákov hnevá aj to, že v sobotňajšom televíznom programe RTVS bude namiesto kompletného tenisu futbalový zápas najvyššej domácej súťaže Podbrezová – Slovan Bratislava so začiatkom o 16.00 h.

Tenis vysielame celý, teda všetky zápasy na RTVS.sk. Internetové vysielanie považujeme za plnohodnotnú alternatívu k televíznemu vysielaniu,“ píše sa na fejsbukovom profile RTVS. „Tak prečo nedávate na internete Slovan, keď je to plnohodnotná alternatíva? Dajte na net futbal. Čo myslite, ktorý zápas bude mať väčšiu sledovanosť? Tenis alebo slovenská futbalová liga?,“ kontrujú fanúšikovia na sociálnej sieti.

Daviscupový zápas medzi Slovenskom a Bieloruskom na antuke v bratislavskom NTC pokračuje v sobotu od 13.00 h štvorhrou a rozhodujúcimi dvojhrami. Po piatku je stav vyrovnaný 1:1

Viac k témam: Davisov pohár, Martin Kližan, Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS)
Zdroj: Webnoviny.sk – RTVS reaguje na kritiku Kližana, internetové vysielanie je plnohodnotná alternatíva k televíznemu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *