Home / SVET / Jeden z podozrivých balíčkov doručili do reštaurácie Roberta de Nira, FBI pátra po páchateľoch

Jeden z podozrivých balíčkov doručili do reštaurácie Roberta de Nira, FBI pátra po páchateľoch

NEW YORK 25. októbra (WebNoviny.sk) – Podozrivý balíček podobný tým, ktoré dostali v uplynulých dňoch poprední americkí demokrati, zaslal niekto aj na adresu reštaurácie vlastnenej hercom Robertom De Niro. Informujú o tom vo štvrtok americké médiá citujúce policajné zdroje.

Deviaty kritik Trumpa

Televízna stanica NBC uviedla, že zásielka prišla do reštaurácie Tribeca Gril vo štvrtok ráno miestneho času. Pokiaľ sa potvrdí súvis s predchádzajúcimi zásielkami, pôjde už o deviaty balíček obsahujúci výbušninu a zaslaný tento týždeň prominentnému kritikovi republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

De Niro sa odporom k Trumpovi nijako netají a v minulosti ho označil za „národnú katastrofu„. Prezident držiteľovi dvoch Oscarov neostal nič dlžný a po jeho kritickom prejave na Tony Awards v júni De Nira nazval „osobou s veľmi nízkym IQ„.

Žiadna výbušnina nevybuchla

Prvý balík obsahujúci výbušninu objavila FBI začiatkom týždňa v areáli rezidencie amerického filantropa Georgea Sorosa.

Podobné zásielky sa niekto snažil doručiť aj bývalému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi, bývalej ministerke zahraničia Hillary Clintonovej, bývalému viceprezidentovi Joe Bidenovi, bývalému riaditeľovi CIA Johnovi Brennanovi a bývalému generálnemu prokurátorovi Ericovi Holderovi. Dva balíky boli adresované aj kalifornskej demokratickej kongresmanke Maxine Watersovej.

Žiadna z výbušnín nevybuchla. FBI po páchateľovi či páchateľoch intenzívne pátra.

Viac k témam: Donald Trump, FBI Federal Bureau of Investigation, Robert De Niro, výbušnina
Zdroj: Webnoviny.sk – Jeden z podozrivých balíčkov doručili do reštaurácie Roberta de Nira, FBI pátra po páchateľoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *