Home / SVET / Trump reagoval na zásielky s výbušninami, ostro odsúdil politické násilie

Trump reagoval na zásielky s výbušninami, ostro odsúdil politické násilie

WASHINGTON 25. októbra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump v stredu večer v reakcii na kauzu zásielok s výbušninami, ktoré boli určené viacerým opozičným politikom, osobnostiam a inštitúciám odsúdil politické násilie a vyhlásil, že Američania sa musia zjednotiť. „Hrozby alebo politické násilie, to v Spojených štátoch nemá miesto,“ vyhlásil Trump.

Trump hovorí o odpornom zločine

Rozosielanie zásielok s výbušninami označil za „odporný čin“ a informoval, že v tejto veci už prebieha „veľké federálne vyšetrovanie“. „Sme extrémne nahnevaní, znepokojení a nešťastní z toho, čo sme dnes ráno videli, a dostaneme sa tomu na korienok,“ vyhlásil Trump.

Deň po tom, ako našli príslušníci Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) výbušninu v areáli rezidencie amerického filantropa Georgea Sorosa, informovali americké úrady o tom, že podobné zásielky sa niekto snažil doručiť aj bývalému americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a tiež manželom Clintonovcom, bývalému prezidentovi Billovi a exministerke zahraničných vecí Hillary.

Sorosa, Obamu a Clintonovcov spája liberálne videnie sveta, ale najmä to, že sú hlavným terčom útokov zo strany krajnej pravice v USA aj vo svete.

Zásielky podľa agentov spolu súvisia

Podobne ako v utorok Soros, ani Obamovci či Clintonovci sa s výbušninami nedostali do styku.

Agentúra Associated Press (AP) s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa Tajnej služby USA (USSS) informuje, že prvé „funkčné výbušné zariadenie“ našli bezpečnostní pracovníci v dome Clintonovcov na predmestí New Yorku. Druhý takýto balík bol adresovaný Obamovi a bezpečnostné služby ho „odchytili“ vo Washingtone.

Agenti USSS sú podľa týchto informácií jednoznačne presvedčení, že zásielky Sorosovi, Obamovi a Clintonovcom spolu súvisia.

Podozrivá zásielka prišla v stredu aj do televízie CNN a tiež niekoľkým ďalším politikom a osobnostiam. V priebehu dňa sa dokonca objavila aj informácia, že podozrivú zásielku našli aj v pošte pre Biely dom, túto správu však neskôr polícia dementovala.

Viac k témam: Barack Obama, Bill Clinton, Donald Trump, FBI Federal Bureau of Investigation, George Soros, Hillary Clintonová
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump reagoval na zásielky s výbušninami, ostro odsúdil politické násilie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *