Home / SLOVENSKO / Neoverené informácie z vraždy Kuciaka podľa prokuratúry pomáhajú páchateľom trestnej činnosti

Neoverené informácie z vraždy Kuciaka podľa prokuratúry pomáhajú páchateľom trestnej činnosti

BRATISLAVA 24. októbra (WebNoviny.sk) – Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) opätovne zdôrazňuje, že akékoľvek zverejňovanie údajných informácií z vyšetrovania dvojnásobnej vraždy alebo dohadov o nich v konečnom dôsledku len napomáha ďalším osobám, aby sa vyhli vyvodeniu vlastnej trestnoprávnej zodpovednosti.

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová, v tejto súvislosti sprístupňovanie a zverejňovanie obdobných informácií považuje prokuratúra za snahu pomáhať takýmto páchateľom trestnej činnosti.

Zo strany orgánov činných v trestnom konaní preto boli prijaté opatrenia, aby k obdobnému protiprávnemu konaniu už nedochádzalo a zároveň, aby každá osoba, ktorá neoprávnene sprístupní, alebo zverejní informácie z vyšetrovania, bez ohľadu na to, či sú pravdivé alebo naopak zavádzajúce, niesla za takéto svoje konanie následky,“ zdôraznila hovorkyňa. ÚŠP dodáva, že vo veci vraždy sa koná, preto v súčasnosti nebudú poskytovať žiadne informácie, ani komentovať informácie z neoverených zdrojov, aby nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie.

Novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou. V prípade momentálne čelia obvineniu štyri osoby, Tomáš Sz. ako vykonávateľ, Miroslav M. ako pomocník, Zoltán A. ako sprostredkovateľ a Alena Zs. ako objednávateľka.

Viac k témam: Ján Kuciak, Úrad špeciálnej prokuratúry
Zdroj: Webnoviny.sk – Neoverené informácie z vraždy Kuciaka podľa prokuratúry pomáhajú páchateľom trestnej činnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

5 tipov na knihy o ochrane prírody, ktoré sa oplatí prečítať

Marec je už tradične ideálnym časom na ponorenie sa do sveta literatúry. Máte aj vy chuť začítať sa do dobrej knihy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *