Home / SVET / Bulharské úrady úspešne rozbili gang falšovateľov peňazí, našli bankovky v hodnote miliónov eur

Bulharské úrady úspešne rozbili gang falšovateľov peňazí, našli bankovky v hodnote miliónov eur

SOFIA 23. októbra (WebNoviny.sk) – Bulharské úrady oznámili, že úspešne rozbili gang falšovateľov peňazí, ktorý tlačil vysoko kvalitné eurové a dolárové bankovky.

Zástupca generálneho prokurátora Ivan Gešev v pondelok povedal, že počas operácie zaistili falošné peniaze v hodnote 11,5 milióna eur a dvoch miliónov dolárov. Podľa jeho slov to bola „najväčšia nelegálna výrobňa zlikvidovaná za posledných 11 rokov„.

Tlačiareň produkujúcu 500 a 100-eurové a 50-dolárové bankovky našli v suteréne jedného z hotelov v čiernomorskom letovisku Slnečné pobrežie. Počas sobotňajšieho zásahu skončili vo väzbe štyria ľudia.

Začiatkom tohto storočia patrilo Bulharsko spolu s Kolumbiou, Čile a Severnou Kóreou k najväčším výrobcom falošných amerických dolárových bankoviek. Po pripojení sa k Európskej únii v roku 2007 sa bulharskí falšovatelia zamerali viac na eurobankovky.

Viac k témam: Falšovanie peňazí, gang
Zdroj: Webnoviny.sk – Bulharské úrady úspešne rozbili gang falšovateľov peňazí, našli bankovky v hodnote miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *