Home / šport / Hokej / Video: Daňo „mínuskou“ debutoval v drese Colorada, v NHL aj víťazstvá Washingtonu a Caroliny

Video: Daňo „mínuskou“ debutoval v drese Colorada, v NHL aj víťazstvá Washingtonu a Caroliny

NEW YORK 23. októbra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Colorada Avalanche zvíťazili nad hráčmi Philadelphie Flyers 4:1 v pondelňajšom stretnutí zámorskej NHL. Dvojica útočníkov Colorada Mikko Rantanen (dva góly) a Nathan MacKinnon (asistencia) si predĺžila bodovú sériu na deväť zápasov. Rantanen aj MacKinnon doposiaľ nazbierali aspoň bod v každom dueli aktuálnej sezóny.

Dvojica prekonala klubový rekord legendárneho Joea Sakica so Slovákom Antonom Šťastným, ktorí v sezóne 1988/1989 bodovali v prvých ôsmich meraniach síl. Držiteľom individuálneho rekordu je Mats Sundin, ktorý nazbieral aspoň bod v prvých 30 stretnutiach ročníka 1992/1993.

„Je to pre mňa veľká česť. Takú vec však nemôžete dosiahnuť sám, musím sa poďakovať spoluhráčom. S Nathanom a Gabrielom Landeskogom sa výborne spolupracuje,“ uviedol Mikko Rantanen pre ligový web.

Daňo s mínusovým bodom

Slovenský útočník Marko Daňo v pondelok absolvoval sezónny debut v NHL a taktiež odohral prvý duel za Avalanche. Dvadsaťtriročný rodák z Rakúska nastúpil vo štvrtom útoku s Tysonom Jostom a Gabrielom Bourquem, odohral 9:23 min bez bodového zisku.

Pripísal si jednu „mínusku“, 2 strely a 2 bodyčeky. Daňo sa stal súčasťou organizácie „lavín“ minulý pondelok. Tím ho stiahol z listiny nechránených voľných hráčov, kam ho zapísal niekdajší zamestnávateľ Winnipeg Jets.

Daňo bol k dispozícii trénerovi Jaredovi Bednarovi už v sobotňajšom stretnutí proti Caroline, ale duel sledoval iba z tribúny. „Myslím si, že momentálne je v životnej forme. Dbal na správnu stravu a tvrdo trénoval, takže by mal byť rýchlejší a obratnejší ako v minulosti. Podľa mňa si zaslúži minúty na ľade,“ vyhlásil kouč Colorada pred stretnutím proti Flyers.

Carolina prerušila svoju „čiernu sériu“

Carolina zdolala Detroit 3:1. Úspešnými strelcami Hurricanes boli Justin Faulk, Jordan Martinook a Micheal Ferland, ktorý skóroval v štvrtom zápase po sebe.

Pri Ferlandovom zásahu si pripísal asistenciu fínsky útočník Sebastian Aho, ktorý natiahol svoju bodovú sériu na prvých 9 duelov nového ročníka. „Hurikáni“ víťazstvom nad Red Wings prerušili sériu troch prehier. „Niet pochýb o tom, ktorý tím bol dnes lepší. Páčil sa mi náš dnešný zápas, zatiaľ sa mi páčili všetky v aktuálnej sezóne,“ uviedol tréner „Canes“ Rod Brind’Amour.

Detroit prehral v ôsmom z prvých deviatich stretnutí sezóny 2018/2019. Jediným jeho úspešným strelcom bol kanadský útočník s gréckymi koreňmi Andreas Athanasiou. Brankár „červených krídel“ Jimmy Howard zneškodnil 36 striel súpera. „Carolina si utvorila mnoho streleckých pokusov a šancí. V posledných zápasoch sme sa trochu zlepšili, ale dnes sme na to nenadviazali,“ povedal Howard.

Sumáre NHL

pondelok

Philadelphia – Colorado 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Góly: 44. Patrick (Sanheim, Voráček) – 4. Rantanen (MacKinnon, Landeskog), 35. Nieto (Calvert, Söderberg), 43. Landeskog, 59. Rantanen
Marko Daňo (Colorado) odohral 9:23 min, 0+0, -1, 2 strely, 2 „hity“

Detroit – Carolina 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly: 53. Athanasiou (Vanek, F. Nielsen) – 19. Faulk (Williams), 29. Ferland (Zykov, Aho), 60. Martinook (Slavin)

Winnipeg – St. Louis 5:4 po predĺžení (1:2, 0:1, 3:1 – 1:0)
Góly: 13. Scheifele, 41. Chiarot (Scheifele), 44. Scheifele (Chiarot), 59. Little (Byfuglien, Wheeler), 63. Trouba (Connor, Scheifele) – 1. R. O’Reilly (Perron, Dunn), 11. Parayko, 30. Dunn (Maroon, R. O’Reilly). 46. Perron (Sanford, R. O’Reilly)

Vancouver – Washington 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Góly: 28. Stecher, 41. Bärtschi (Boeser, Horvat) – 3. Carlson (Vrána, Eller), 30. Kuznecov (Carlson, Ovečkin), 40. Ovečkin (Oshie, Bäckström), 46. Ovečkin (Carlson, Bäckström), 59. Oshie (Ovečkin, Bäckström)

Viac k témam: Marko Daňo, NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Daňo „mínuskou“ debutoval v drese Colorada, v NHL aj víťazstvá Washingtonu a Caroliny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Košice zvíťazili nad Spišiakmi a vyrovnali stav semifinálovej série, rozhodne siedmy zápas

Košičania v šiestom zápase predviedli veľkú psychickú odolnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *