Home / SLOVENSKO / Kočner platil za sledovanie minimálne piatich slovenských novinárov vrátane Kuciaka

Kočner platil za sledovanie minimálne piatich slovenských novinárov vrátane Kuciaka

BRATISLAVA 22. októbra (WebNoviny.sk) – Podnikateľ Marian Kočner platil za sledovanie minimálne piatich slovenských novinárov vrátane Jána Kuciaka, informuje o tom Denník N.

„Najal si na to svojho priateľa a spolupracovníka Petra Tótha, ktorý to pred necelými tromi týždňami priznal polícii,“ informuje denník na svojom webe.

Tóth sa niekoľko dní po zásahu špeciálneho komanda voči Tomášovi Szabóovi, Miroslavovi Marčekovi, Zoltánovi Andruskóovi a Alene Zsuzsovej prihlásil na polícii, že by chcel vo veci vraždy svedčiť. „Vyšetrovateľom priznal, že pre Kočnera sledoval pred vraždou nielen Kuciaka, ale aj reportéra portálu Aktuality.sk Mareka Vagoviča, reportéra SME Adama Valčeka, šéfredaktora časopisu .týždeň Štefana Hríba a aj reportérku Denníka N Moniku Tódovú,“ uvádza web Denníka N s tým, že Tóth policajtom povedal, že sledovaných novinárov bolo viac. Ďalšie mená však neuviedol.

„Kočner ho o to vraj požiadal asi pred rokom a pol a odôvodnil mu to tým, že chce pripraviť špeciálnu diskreditačnú kampaň o novinároch, ktorá by sa týkala aj ich súkromia,“ píše denník.

Výpoveď bývalého novinára a bývalého šéfa kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby Petra Tótha Denníku N potvrdili zdroje z prostredia orgánov činných v trestnom konaní.

Viac k témam: Adam Valček, Marek Vagovič, Marián Kočner, Monika Tódová, Peter Tóth, Štefan Hríb
Zdroj: Webnoviny.sk – Kočner platil za sledovanie minimálne piatich slovenských novinárov vrátane Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenské a České organizácie občianskej spoločnosti odmietajú politické zásahy do nezávislosti RTVS

Signatári žiadajú, aby tieto inštitúcie v rámci svojich kompetencií podnikli kroky, ktoré povedú k ochrane slobody médií na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *