Home / EKONOMIKA / Koalícia rozhodne o kritizovanom odvode pre obchodné reťazce, Matečná verí v jeho presadenie

Koalícia rozhodne o kritizovanom odvode pre obchodné reťazce, Matečná verí v jeho presadenie

BRATISLAVA 22. októbra (WebNoviny.sk) – Osud národniarmi navrhovaného osobitného odvodu obchodných reťazcov je v rukách koaličných partnerov. Tvrdí to ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná v nadväznosti na špekulácie, že návrh zákona by mohol byť prípadne aj stiahnutý z rokovania parlamentu.

Je to špekulatívna otázka,“ dodala Matečná s pripomienkou, že odvod obchodných reťazcov je aj súčasťou programového vyhlásenia vlády. Verí preto, že sa podarí presadiť a koaliční partneri sa budú vedieť dohodnúť.

Poslanci by mali o posunutí návrhu zákona o osobitnom odvode obchodných reťazcov do druhého čítania hlasovať už v utorok. Zákon bol však podrobený silnej kritike zo strany opozície, podľa ktorej odvod zvýši tlak na rast cien, ohrozí zamestnancov v obchode a nepomôže ani samotným dodávateľom.

Zmeny v návrhu však požadovala napríklad aj koaličná strana Most-Híd a úpravu navrhovaného znenia v druhom čítaní avizovali aj samotní predkladatelia z SNS.

Viac k témam: Gabriela Matečná, osobitný odvod
Zdroj: Webnoviny.sk – Koalícia rozhodne o kritizovanom odvode pre obchodné reťazce, Matečná verí v jeho presadenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prijímanie vysokokvalifikovaných zamestnancov z cudziny sa zjednoduší, vychádza to z novely zákona

Novela zákona o pobyte cudzincov sa posúva do druhého čítania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *