Home / SVET / Krajina musí uznať svoju bolestivú minulosť, ospravedlnil sa premiér Morrison obetiam zneužívania

Krajina musí uznať svoju bolestivú minulosť, ospravedlnil sa premiér Morrison obetiam zneužívania

SYDNEY 22. októbra (WebNoviny.sk) – Austrálsky premiér Scott Morrison sa v pondelok oficiálne ospravedlnil detským obetiam sexuálneho zneužívania. Ako povedal, krajina musí uznať svoju bolestivú minulosť a ospravedlniť sa.

Emocionálny prejav predniesol na pôde parlamentu v Canberre pred stovkami dnes už dospelých obetí. Premiér pripustil, že Austrália ich nedokázala „počúvať, veriť im a zabezpečiť spravodlivosť„. „Je nám to ľúto,“ uviedol Morrison.

Správa osobitnej kráľovskej komisie zverejnená v decembri odhalila viac než 17-tisíc prípadov sexuálneho zneužívania zo strany vládnych aj cirkevných predstaviteľov, súkromných inštitúcií i prominentov. Bola výsledkom štvorročného vyšetrovania, ktoré vynieslo na povrch dovtedy neznáme skutočnosti.

K najprominentnejším osobám, ktorých sa škandál dotkol, patria napríklad kardinál George Pell či bývalý arcibiskup z Adelaide Philip Wilson.

Viac k témam: Scott Morrison, sexuálne zneužívanie detí
Zdroj: Webnoviny.sk – Krajina musí uznať svoju bolestivú minulosť, ospravedlnil sa premiér Morrison obetiam zneužívania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *