Home / EKONOMIKA / SZČO s odkladom daňového priznania dostali informáciu o výške odvodov

SZČO s odkladom daňového priznania dostali informáciu o výške odvodov

BRATISLAVA 21. októbra (WebNoviny.sk) – Sociálna poisťovňa odoslala živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) s odkladom daňového priznania za rok 2017 oznámenie, či im od 1. októbra 2018 vzniklo povinné poistenie, zaniklo, alebo sa im zmenila výška sociálnych odvodov.

O vzniku sociálneho poistenia takto Sociálna poisťovňa informovala 10 396 živnostníkov, o zániku poistenia 2 510 a o zmene vymeriavacieho základu na platenie poistného a novej výške platby bolo informovaných 31 712 SZČO s odloženým daňového priznaním. Informoval o tom riaditeľ odboru komunikácie s verejnosťou Sociálnej poisťovne Peter Višváder.

„Sociálna poisťovňa zároveň upozorňuje túto skupinu živnostníkov, že nové poistné za mesiac október 2018 sú povinní uhradiť do 8. novembra 2018. Tí, ktorí platia poistné trvalým príkazom v banke, by si mali na ňom včas zmeniť výšku odvodov,“ ozrejmil Višváder.

V prípade nejasností (napríklad ak živnostník v minulom roku prekročil hranicu príjmu na platenie sociálnych odvodov 5 472 eur, podniká ďalej a nedostane do 22. októbra oznámenie zo Sociálnej poisťovne) sa treba podľa Višvádera obrátiť na svoju pobočku Sociálnej poisťovne osobne alebo telefonicky. Kontakty a adresy sú uverejnené na webovej stránke Sociálnej poisťovne v časti Kontakty – pobočky.

 

Viac k témam: odvody, Sociálna poisťovňa, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba, živnostníci
Zdroj: Webnoviny.sk – SZČO s odkladom daňového priznania dostali informáciu o výške odvodov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Progresívci odhaľujú nedostatky plánovaných zmien vo verejnom obstarávaní. Koalícii ponúkajú návod na opravu (video)

Pozmeňujúcimi návrhmi mieni urýchliť investície aj verejné obstarávanie a podporiť stavebníctvo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *