Home / šport / Ostatné športy / Na MS v silovom trojboji triumf šesťnásobnej babičky Leiblovej, hmotnosť dňa vytlačil Američan Dickinson

Na MS v silovom trojboji triumf šesťnásobnej babičky Leiblovej, hmotnosť dňa vytlačil Američan Dickinson

TRNAVA 20. októbra (WebNoviny.sk) – Svetový šampionát WUAP v silovom trojboji v Trnave ponúkol v predposledný súťažný deň skvelé výkony. V akcii sa v tlaku na lavičke predstavili ženy a muži, pretekári vekovej kategórie masters, teda nad 40 rokov. Absolútne najväčšiu váhu dňa vytlačil 49-ročný Američan Lonnie Dickinson: najťažší pretekár celého podujatia (154,6 kg) si poradil v kategórii masters s 260 kg.

Slováci so svetovými rekordmi

Medzi ženami triumfovala Libuše Leiblová z Česka. Už šesťnásobná babička patrí stále k svetovej špičke. Na lavičke vytlačila 130 kg a pri prepočte získala 186,42 bodu. Najlepším Slovákom bol v sobotu 75-ročný Ladislav Kollár z Komárna s výkonom 120 kg, v hmotnostnej kategórii do 82,5 kg utvoril svetový rekord. Vekový koeficient mu zabezpečil prvenstvo medzi oveľa ťažšími krajanmi. Ďalší Slovák Michal Juriš v treťom pokuse pokoril 116 kg, čo bol v jeho kategórii (70 rokov a 110 kg hmotnosti) tiež svetový rekord.

Iba jeden symbolický pokus z troch možných predviedol Vlastimil Kužel, ktorý sa pripravuje na nedeľňajšiu súťaž v kategórii open. Napriek tomu podľa tlačovej správy vytlačil 41-ročný Čech 240 kg, čím utvoril v kategórii do 110 kg masters nové svetové maximum.

Špičkoví pretekári

Majstrovstvá sveta WUAP v silovom trojboji vyvrcholia v Mestskej športovej hale v Trnave  súťažou v tlaku na lavičke RAW. V programe sa predstavia aj špičkoví borci ako Maďar László Mészáros, spomenutý László Mészáros z Česka či Irfan Muhič z Bosny a Hercegoviny. Bodku za podujatím dá súťaž v tlaku na lavičke v superdresoch, kde sa očakávajú výkony až do 400 kg.

Viac k témam: Irfan Muhič, Ladislav Kollár, László Mészáros, Libuše Leiblová, Lonnie Dickinson, Michal Juriš, Svetový šampionát WUAP v silovom trojboji
Zdroj: Webnoviny.sk – Na MS v silovom trojboji triumf šesťnásobnej babičky Leiblovej, hmotnosť dňa vytlačil Američan Dickinson © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *