Home / SVET / Trump pohrozil zatvorením hranice s Mexikom, môže za to príval migrantov zo Strednej Ameriky

Trump pohrozil zatvorením hranice s Mexikom, môže za to príval migrantov zo Strednej Ameriky

WASHINGTON 18. októbra (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump pohrozil zatvorením hranice USA s Mexikom. Dôvodom je príval migrantov z krajín Strednej Ameriky. Mexiko musí „tento nápor“ zastaviť, v opačnom prípade bude musieť zmobilizovať armádu a južnú hranicu Spojených štátov zatvoriť, napísal prezident vo štvrtok na Twitteri.

V uplynulých dňoch sa vydali peši na cestu do USA tisíce občanov Hondurasu. Dôvodom je násilie a chudoba v ich vlastnej krajine. Prechádzajú Salvádorom aj Guatemalou a odtiaľ sa chcú dostať cez Mexiko až do USA.

Trump týmto krajinám už v utorok pohrozil, že im jeho vláda zastaví všetku finančnú pomoc, pokiaľ karavánam migrantov umožnia, aby sa dostali až k Spojeným štátom.

Podľa údajov OSN prekročí každoročne nelegálne južnú hranicu Mexika viac než pol milióna ľudí, aby odtiaľ zamierili k USA. Trump chce na americko-mexických hraniciach postaviť múr, aby tento prílev migrantov zastavil.

Viac k témam: Donald Trump, Mexiko, migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump pohrozil zatvorením hranice s Mexikom, môže za to príval migrantov zo Strednej Ameriky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *