Home / šport / Futbal / Usain Bolt odmietol ponuku z maltského tímu FC Valletta

Usain Bolt odmietol ponuku z maltského tímu FC Valletta

LA VALLETTA 18. októbra (WebNoviny.sk) – Niekdajší šprintérsky fenomén Usain Bolt odmietol ponuku hrať profesionálny futbal na Malte za FC Valletta.

„Usain sa rozhodol nevyužiť túto príležitosť. O jeho služby je veľký záujem, bežne dostávame takéto ponuky,“ referoval Jamajčanov agent Ricky Simms pre ESPN.

Kontrakt na dva roky

Klub z Malty Boltovi ponúkol kontrakt na dva roky. „Prajeme Usainovi Boltovi len to najlepšie v jeho futbalovej kariére. Ponuku od FC Valletta má stále na stole,“ uviedol výkonný riaditeľ úradujúceho maltského šampióna Ghasston Slimen.

Usain Bolt vlani ukončil atletickú kariéru a odvety sa pripravoval s rôznymi futbalovými klubmi z Nórska, JAR či Jamajky. Na hracej ploche sa objavil na tréningu aj v nemeckom bundesligovom tíme Borussia Dortmund.

Dva góly v prípravnom zápase

Osemnásobný olympijský šampión a držiteľ svetových rekordov v šprintoch na 100 m aj 200 m sa aktuálne snaží naštartovať futbalovú kariéru v austrálskom klube Central Coast Mariners.

Pred necelým týždňom zaň skóroval hneď dvakrát v prípravnom zápase. Bolt už v závere augusta absolvoval za Mariners dvadsať minút v exhibičnom súboji, neskôr hral aj v druhej polovici septembra, no až v polovici októbra premiérovo nastúpil v základnej zostave.

Jamajčan aktuálne s vedením Mariners rozoberá možnosti prípadnej spolupráce. Tréner Mike Mulvey sa o rokovania nezaujíma. „Medzi chlapcami bol skvelý, v prípravnom zápase dal dva góly. Musíme však kráčať ďalej,“ povedal kouč Mariners pre ESPN.

Viac k témam: A-League, Central Coast Mariners, FC Valletta, Usain Bolt
Zdroj: Webnoviny.sk – Usain Bolt odmietol ponuku z maltského tímu FC Valletta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *