Home / šport / Ostatné športy / Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški

Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški

LJUBUŠKI 17. októbra (WebNoviny.sk) – Hádzanári Tatrana Prešov zvládli úlohu favorita v stretnutí 6. kola 8. ročníka nadnárodnej „SEHA /South East Handball Association/ Gazprom League“ zvíťazili na palubovke RK Izvidjač Ljubuški 26:22 (12:9). Kým pre nich to bol tretí víťazný duel za sebou, svojmu súperovi, ktorý uzatvára poradie SEHA ligy, nedovolili pripísať si na konto prvý triumf v aktuálnej edícii súťaže.

Vo vyrovnanom I. polčase sa tímy striedali vo vedení. V záverečnej desaťminútovke však Prešovčania šnúrou troch gólov odskočili na 11:8 a trojgólový náskok si udržali až do prestávky. Do druhého dejstva lepšie vstúpili domáci, ktorí zásluhou Primoraca v 38. min vyrovnali na 15:15. Šarišania opäť získali vedenie, v 49. min vyhrávali 20:17, čo sa ukázalo ako rozhodujúci náskok. Najviac gólov v drese Tatrana dosiahol Martin Straňovský (8).

Zverenci trénera Slavka Golužu majú po šiestich vystúpeniach bilanciu štyri výhry – dve prehry (obe jednogólové) a v tabuľke sa so ziskom 12 bodov posunuli na 3. miesto. Už o tri dni – v sobotu 20. októbra – nastúpi úradujúci slovenský šampión v 7. kole SEHA League na palubovke macedónskeho RK Metalurg Skopje, s ktorým účinkuje v rovnakej skupine aj v Lige majstrov.

SEHA Gazprom League 2018/2019

6.kolo

RK Izvidjač Ljubuški (Bosna a Herceg.) – Tatran Prešov (SR) 22:26 (9:12)
Najviac gólov: Kaludjerevič a Čutura po 4, Delič 4/2 – M. Straňovský 8/3, Butorac 4, Rábek, Lapajne a Babič po 3
Pok. hody: 4/3 – 9/4, vylúčení: 4 – 3

Viac k témam: RK Izvidjač Ljubuški, SEHA Gazprom League, Tatran Prešov
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatran Prešov v SEHA League zvíťazil na pôde posledného Izvidjaču Ljubuški © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *