Home / SVET / Turecká polícia prehľadala rezidenciu saudskoarabského konzula, dôvodom je zmiznutie novinára

Turecká polícia prehľadala rezidenciu saudskoarabského konzula, dôvodom je zmiznutie novinára

ISTANBUL 17. októbra (WebNoviny.sk) – Turecká polícia prehľadala rezidenciu saudskoarabkého konzula v Istanbule. Dôvodom je kauza nezvestného saudskoarabského novinára Džamála Chášakdžího.

Tureckí predstavitelia tvrdia, že kritika Rijádu na konzuláte Saudskej Arábie 2. októbra zavraždili a jeho telo rozrezali. Rijád to popiera, doteraz však nepredložil žiadny dôkaz o tom, že by novinár konzulát opustil živý.

Prehľadanie rezidencie konzula Muhammada al-Utaibího sa odďaľovalo, pretože Saudská Arábia odmietala udeliť príslušné povolenie, uviedol v tejto súvislosti v stredu turecký minister zahraničia Mevlüt Čavušoglu. Samotný konzul v utorok večer Istanbul opustil a odletel do Rijádu. Čavušoglu zdôraznil, že konzula nevyhostili a zároveň označil jeho správanie sa v súvislosti so zmiznutím novinára za „neúctivé“.

Viac k témam: Džamál Chášakdží, Mohammed al-Otaibi, nezvestný novinár, policajný zásah
Zdroj: Webnoviny.sk – Turecká polícia prehľadala rezidenciu saudskoarabského konzula, dôvodom je zmiznutie novinára © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Osoby so zdravotným postihnutím dostanú nové preukazy. Európsky parlament chce jednotný prístup v celej únii

Tieto pravidlá zavedú celoeurópsky preukaz zdravotného postihnutia, aby sa zabezpečilo, že osoby so zdravotným postihnutím budú mať rovnaký prístup k preferenčným podmienkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *