Home / šport / Hokej / Banská Bystrica sa s Ligou majstrov rozlúčila ziskom bodu s Plzňou

Banská Bystrica sa s Ligou majstrov rozlúčila ziskom bodu s Plzňou

BANSKÁ BYSTRICA 17. októbra (WebNoviny.sk) – Hokejisti Banskej Bystrice sa s tohtosezónnou edíciou Ligy majstrov rozlúčili v domácom prostredí prehrou s hráčmi Plzne 2:3 po predĺžení. „Barani“ tak v šiestich dueloch základnej H-skupiny nazbierali štyri body a obsadili v nej posledné štvrté miesto.

Plzeň stratila v skupine bod

Banskobystričania „uchmatli“ hokejistom Plzne prvý bod v tejto súťaži, západočeský tím až dovtedy vyhral všetkých päť zápasov riadnom hracom čase. Do osemfinále play-off z H-skupiny postupuje Plzeň aj švajčiarske Lugano, súťaž sa končí nielen pre Banskú Bystricu ale aj pre obhajcu prvenstva fínsky klub JYP Jyväskylä.

Vzápase pod Urpínom začali lepšie hostia a v 10. min sa ujali vedenia gólom Petra Kodýtka, ktorý do odkrytej bránky poslal puk po prihrávke od Pulpána. Po ňom neuspel z trestného strieľania jeho spoluhráč Jakub Pour.

Rozhodla presilová hra

Domácim sa podarilo vyrovnať v 29. min zásluhou strely Tomáša Töröka z uhla, no o 54 sekúnd neskôr skórovali hráči Plzne – Samuela Baroša prekonal Petr Eret. Ešte v druhej tretine však Banská Bystrica opäť vyrovnala, sekundu pred druhou sirénou Ivan Ďatelinka tečoval za Dmitrija Miľčakova puk z hokejky Jána Sýkoru. V tretej časti gól nepadol, v predĺžení druhý bod pre hostí zariadil v presilovke Kodýtek.

   Liga majstrov

H-skupina

HC ’05 iClinic Banská Bystrica (SR) – HC Plzeň (ČR) 2:3 po predĺžení (0:1, 2:1, 0:0 – 0:1)
Góly: 29. T. Török (Higgs), 40. I. Ďatelinka (Ján Sýkora, Asselin) – 10. Kodýtek (Pulpán), 30. Eret (Kvasnička), 63. Kodýtek (Kaňák)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše: Selleck – J. Kindl (obaja 5+DKZ za hrubosť), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Nikolić (Rak.), Stano – Výleta, Šefčík (všetci SR), 1832 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Samuel Baroš – Košecký, Kupec, I. Ďatelinka, Petrinec, Kubka, Dlapka – Gabor, Češík, Kabáč – T. Török, Higgs, Ján Sýkora – Selleck, Faille, Asselin – R. Varga, Buc, Giľák
Plzeň: Miľčakov – J. Kindl, N. Jones, Kvasnička, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Kaňák – Straka, Preisinger, Pour – D. Kindl, J. Roubal, V. Němec – Stach, Kodýtek, Kantner – Eret, Matiášek

Konečná tabuľka H-skupiny:

1. Plzeň 6 5 1 0 0 25:14 17 – postup do osemfinále
2. Lugano 6 3 0 0 3 13:12 9 – postup do osemfinále
3. Jyväskylä 6 2 0 0 4 16:14 6
4. B. Bystrica 6 1 0 1 4 13:27 4

Viac k témam: HC ’05 iClinic Banská Bystrica, HC Plzeň, hokejová Liga majstrov
Zdroj: Webnoviny.sk – Banská Bystrica sa s Ligou majstrov rozlúčila ziskom bodu s Plzňou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *