Home / EKONOMIKA / Smerácky strop na dôchodok už prešiel aj vládou, v návrhu je aj ustanovenie o minimálnej mzde

Smerácky strop na dôchodok už prešiel aj vládou, v návrhu je aj ustanovenie o minimálnej mzde

BRATISLAVA 17. októbra (WebNoviny.sk) – Vláda v stredu vzala na vedomie návrh ústavného zákona, ktorým sa má na Slovensku zaviesť strop na vek odchodu do dôchodku.

Legislatívny návrh od poslancov za Smer-SD vek odchodu do penzie ohraničuje 64 rokmi. Každý, kto vychoval dieťa, má mať právo na primerané zníženie maximálneho penzijného veku, a to „za účelom podpory rodiny a materstva zo strany štátu„.

Návrh ústavného zákona obsahuje aj ustanovenia o tom, že primerané hmotné zabezpečenie v starobe sa vykonáva prostredníctvom priebežne financovaného dôchodkového systému a systému starobného dôchodkového sporenia, ako aj o tom, že štát podporuje dobrovoľné sporenie na dôchodok.

Do návrhu ústavného zákona, ktorým sa má zaviesť strop na dôchodkový vek, vložili poslanci za Smer-SD aj ustanovenia o minimálnej mzde. V návrhu ústavného zákona sa uvádza, že „každý zamestnanec má právo, aby jeho odmena za vykonanú prácu nebola nižšia ako minimálna mzda„. Podrobnosti o úprave minimálnej mzdy návrh ústavného zákona ponecháva na obyčajný zákon.

Viac k témam: dôchodkový strop, minimálna mzda, návrh zákona
Zdroj: Webnoviny.sk – Smerácky strop na dôchodok už prešiel aj vládou, v návrhu je aj ustanovenie o minimálnej mzde © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *