Home / SLOVENSKO / Danko by sa mal zaoberať poľnohospodárstvom ako názvami politických strán, odkazujú kollárovci

Danko by sa mal zaoberať poľnohospodárstvom ako názvami politických strán, odkazujú kollárovci

BRATISLAVA 17. októbra (WebNoviny.sk) – Novelu zákona o politických stranách, ktorú v utorok schválil parlament, považuje hnutie Sme rodina – Boris Kollár za absolútne potlačenie zdravého demokratického myslenia.

Horalky a uniformy

Ako sa uvádza v stanovisku strany, ktoré v stredu zaslala agentúre SITA, úprava zákona zakazujúca meno alebo priezvisko predstaviteľa politickej strany v jej názve odzrkadľuje to, čím sa predseda SNS Andrej Danko zaoberá.

„Predseda Andrej Danko sa venuje horalkám, uniformám, vojenským hodnostiam a politickej kultúre, ktorú sám dehonestuje. Namiesto toho, aby riešil netransparentné nákupy na ministerstve obrany či úbohý stav poľnohospodárstva, ktoré spravujú jeho nominanti. Hnutie SME RODINA – Boris Kollár vníma tento krok Andreja Danka ako priznanie strachu pred politickou konkurenciou, ktorú sa snaží takýmto predpotopným spôsobom odstaviť,“ uvádza sa v stanovisku.

Andrej Danko chce podľa kollárovcov diktovať, ako sa majú volať politické strany, neskôr to môžu byť názvy súkromných firiem.

Názov nesmie obsahovať meno lídra

„Čo bude ďalej? Bude určovať, ktoré priezviská sú prijateľné a ktoré nie? Alebo nám bude rovno diktovať, ako sa majú volať naše deti”, uviedol predseda hnutia Boris Kollár. O ďalších krokoch v súvislosti s prijatou novelou zákona bude hnutie ešte rokovať interne.

Poslanci NR SR schválili návrh novely zákona o politických stranách a hnutiach z dielne SNS. Podľa novely názov strany alebo jej skratka nesmie obsahovať meno jej lídra. Názov, ktorý vznikne vypustením mena alebo priezviska štatutárneho orgánu strany alebo člena štatutárneho orgánu strany alebo člena prípravného výboru strany, sa nemusí líšiť od názvu strany alebo jej skratky, ktorá už bola zaregistrovaná.

Cieľom tohto ustanovenia je umožniť politickým stranám, ktoré splnia povinnosť jednoduchým vypustením mena a priezviska zo svojho názvu, aby nemuseli úplne meniť svoj názov v prípade, že tento bol už zaregistrovaný. Podmienkou však je, že takýto názov alebo skratku v súčasnosti žiadna strana nepoužíva.

Viac k témam: Andrej Danko, Boris Kollár, Sme Rodina Boris Kollár
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko by sa mal zaoberať poľnohospodárstvom ako názvami politických strán, odkazujú kollárovci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

KDH poslalo list predsedníčke Ursule von der Leyen, Slovensko by nemalo byť finančne postihované za zrušenie špeciálnej prokuratúry

Hnutie zdôrazňuje, že zmena v trestnom práve je vnútornou záležitosťou Slovenskej republiky ako členského štátu EÚ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *