Home / šport / Futbal / Duel sa dal zvládnuť víťazne, tímu chýba šťastie, vraví tréner Tarkovič po remíze vo Švédsku

Duel sa dal zvládnuť víťazne, tímu chýba šťastie, vraví tréner Tarkovič po remíze vo Švédsku

ŠTOKHOLM 17. októbra (WebNoviny.sk) – Slovenská futbalová reprezentácia remizovala v utorňajšom medzištátnom prípravnom stretnutí vo Švédsku s domácimi štvrťfinalistami tohtoročných MS v Rusku 1:1.

Hráčov spod Tatier po nedeľňajšej rezignácii Jána Kozáka v štokholmskej Friends Arene koučoval jeho doterajší asistent Štefan Tarkovič.

Remízu zariadil krásnou strelou Rusnák

Slovenskí futbalisti podali na severe Európy sympatický a nebojácny výkon. Vo väčšine stretnutia dominovali. V 52. min síce inkasovali po zásahu Johna Guidettiho, ale nerozhodný rezultát zariadil v 84. min výstavnou strelou spoza šestnástky Albert Rusnák.

„Chýba nám futbalové šťastie. V prvom polčase do nejakej 40. min sme jednoznačne dominovali. Vypracovali sme si šance, či už v podaní Mareka Hamšíka, Albert Rusnák trafil žrď… Hrali sme veľmi dobre kombinačne, dravo, na ihrisku sme dominovali. Škoda, že sme nedali gól. V druhom polčase sa súper po našej chybe dostal vďaka gólu do zápasu. Mal silnú fázu, ale napokon sme zápas mohli otočiť. Albert Rusnák krásnou strelou vyrovnal a Milan Škriniar mal v závere na hlave čistú gólovú šancu. Škoda toho, lebo tento duel sa dal zvládnuť víťazne,“ uviedol pri mikrofóne RTVS 45-ročný rodák z Prešova.

Tri zmeny „v základe“ oproti Česku

Oproti sobotňajšiemu neúspešného stretnutiu s Českom (1:2) v rámci 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 došlo v základnej zostave slovenského tímu k trom zmenám. Na krajoch obrany namiesto Petra Pekaríka a Tomáša Hubočana nastúpili Erik Sabo s Dávidom Hanckom, Ondrej Duda prepustil miesto v základnej jedenástke Albertovi Rusnákovi.

Tarkovič sa po stretnutí pochvalne vyjadril na adresu oboch krajných bekov. „Dávid hral veľmi dobre, ukázal, že na tom poste dokáže odohrať veľmi kvalitný zápas. Hral sebavedome, podporoval útok a v podstate splnil do bodky všetky pokyny, o ktorých sme sa pred zápasom bavili. Dostal sa aj do zakončenia, čiže naozaj veľmi dobrý výkon. Erik Sabo taktiež nesklamal. Možno na jeho výkon vrhá tieň chyba pred inkasovaným gólom, ale myslím si, že podal štandardný výkon a nemá sa za čo hanbiť,“ doplnil niekdajší kouč Žiliny či Košíc.

Viac k témam: slovenská futbalová reprezentácia, Štefan Tarkovič
Zdroj: Webnoviny.sk – Duel sa dal zvládnuť víťazne, tímu chýba šťastie, vraví tréner Tarkovič po remíze vo Švédsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *