Home / EKONOMIKA / VYKRÚTI Danko KRKom reťazcom? UČÍ sa od GOTTWALDA? To VIDEO musíte vidieť

VYKRÚTI Danko KRKom reťazcom? UČÍ sa od GOTTWALDA? To VIDEO musíte vidieť

Do Moskvy se jezdíme radit, jak Vám kapitalistům zakroutit krkem“citát prvého českoslovenkého robotníckeho prezidenta Klementa Gottwalda sa dá obrazne aplikovať aj na snahu predsedu slovenského parlamentu a šéfa SNS Andreja Danka zaviesť špeciálny odvod pre reťazce.

A. Danko sa rozhodol, že obchodným reťazcom zavedie špeciálny odvod a tak „zahraničným reťazcom vykrúti predseda týmto odvodom krk a urobí strop ich astronomických ziskov, ktoré získavajú na úkor Slovákov,“ uviedol na sociálnej sieti fanúšik predsedu SNS.

Predseda parlamentu je však predsa len omnoho viac diplomatickejší ako jeho fanúšik na FB a na svojom FB profile špeciálny odvod na reťazce vysvetlil takto:


Nie je tajomstvom, že doma na Slovensku kúpime radšej domáce kvalitné produkty v dostupnej cene ako zahraničné, ktoré k nám na pult putujú aj stovky kilometrov. Zahraničné obchodné reťazce u nás zneužívajú svoje dominantné postavenie. Dôvodom horšej kvality potravín tej istej značky a malé zastúpenie slovenských potravín na pultoch sú vysoké obchodné prirážky, ale aj množstvo ďalších neprimeraných praktík reťazcov voči našim potravinárom. Naša trpezlivosť s týmto drakonickým správaním skončila. Podiel má byť férový a neničiť domácich farmárov. Mnohí dodávatelia tak predávajú reťazcom v strate, či na úrovni nákladov zo strachu. Všetky financie z odvodu reťazcov pôjdu naspäť do agrosektora na vytvorenie rizikového fondu, marketingového fondu, na boj proti klimatickým zmenám, na podporu farmárov a potravinárov a na zintenzívnenie potravinových kontrol na všetkých úrovniach.
Celý brífing si môžete pozrieť ➡️ https://www.ta3.com/…/tb-ministerky-matecnej-o-odvode-pre-o…
To najdôležitejšie si prečítate ➡️ https://www.sns.sk/g-matecna-znevyhodnovanie-slovenskych-v…/

Ilustračné video

Viac sme o tejto problematike písali aj TU – Reťazce zneužívajú svoje dominantné postavenie, reaguje Matečná na návrh mimoriadneho odvodu

MM

Zdroj foto a info: fb, youtube

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákona o dotáciách bude prerokovaná v skrátenom konaní, dôvodom je ohrozenie ľudských práv

Novelou by sa mala zvýšiť suma humanitárnej pomoci pri živelných pohromách.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *