Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Brexit bez dohody by bol podľa Fordu katastrofou a zrejme by ovplyvnil jeho budúcnosť v Británii

Brexit bez dohody by bol podľa Fordu katastrofou a zrejme by ovplyvnil jeho budúcnosť v Británii

LONDÝN 16. októbra (WebNoviny.sk) – Brexit bez dohody by podľa šéfa európskej divízie automobilky Ford Stevena Armstronga bol „peknou katastrofou“ pre britský priemysel a mohol by ovplyvniť budúcnosť Fordu vo Veľkej Británii.

Armstrong síce stále verí, že sa dosiahne bezcolná hladká dohoda, ale zároveň pre BBC povedal, že brexit bez dohody by „nás donútil rozmýšľať o tom, aká bude naša investičná stratégia vo Veľkej Británii.“ Informoval o tom portál bbc.com.

Schopnosť konkurovať

Šéf európskej divízie Fordu uviedol, že by nechcel byť svedkom brexitu, ktorý by znamenal, že Veľká Británia sa bude riadiť pravidlami a clami Svetovej obchodnej organizácie.

To by na naše podnikanie uvalilo významné náklady,“ konštatoval a poznamenal, že každé dodatočné náklady by spôsobili, že Británia by bola menej konkurencieschopná.

Nevhodná dohoda

Podľa Stevena Armstronga ani dohoda, pre ktorú by bola vzorom zmluva medzi EÚ a Kanadou, by pre Ford nebola vhodná.

Hoci podobná dohoda „by umožnila bezcolný obchod, jej súčasťou by aj tak boli hraničné kontroly a narušila by model dodávok v presne požadovanom termíne, ktorý firma využíva v Európe,“ uviedol.

Viac k témam: brexit, Ford, Steven Armstrong
Zdroj: Webnoviny.sk – Brexit bez dohody by bol podľa Fordu katastrofou a zrejme by ovplyvnil jeho budúcnosť v Británii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *