Home / EKONOMIKA / Automobilový priemyseľ / Polícia urobila raziu v automobilke Opel, ktorú vyšetrujú pre podozrenia z manipulácie emisií

Polícia urobila raziu v automobilke Opel, ktorú vyšetrujú pre podozrenia z manipulácie emisií

FRANKFURT 16. októbra (WebNoviny.sk) – Nemecká prokuratúra informovala, že polícia uskutočnila prehliadky v automobilke Opel v rámci prešetrovania podozrení z manipulácie emisií dieselových áut. Tlačová agentúra DPA uviedla, že vyšetrovatelia boli v objektoch firmy v mestách Russelsheim a Kaiserslautern v pondelok.

Softvér na vypnutie kontroly emisií

Agentúra citovala hovorkyňu prokuratúry vo Frankfurte Nadju Niesenovú, podľa ktorej vyšetrovatelia majú podozrenie, že Opel použil softvér na vypnutie kontroly emisií pri určitých rýchlostiach a teplotách motora.

Opel, ktorý je súčasťou francúzskej automobilky PSA Group, policajné prehliadky potvrdil, ale odmietol poskytnúť podrobnosti.

Automobilka spolupracuje

Nemecké ministerstvo dopravy vo vyhlásení uviedlo, že v štyroch prípadoch zistilo vypínanie kontroly emisií a konštatovalo, že Opel predlžuje dobrovoľné zvolávanie áut na opravy. Ministerstvo dodalo, že má v úmysle prikázať automobilke, aby zvolala 100 tisíc vozidiel.

Opel vo vyhlásení uviedol, že „spoločnosť s úradmi úplne spolupracuje. Firma zdôrazňuje, že jej vozidlá sú v súlade s platnými predpismi.

Viac k témam: emisie, Opel, prehliadky, PSA Group
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia urobila raziu v automobilke Opel, ktorú vyšetrujú pre podozrenia z manipulácie emisií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Dopady šírenia variantu omikron na Slovensku intenzívne riešia aj slovenské automobilky

Žilinská Kia už pri týždennom porovnaní eviduje nárast počtu pozitívnych ako aj tých v karanténe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *