Home / KULTÚRA / Hudba / Saxophone Syncopators vyrážajú na turné po Slovensku, túto sezónu predstavia niečo špeciálne

Saxophone Syncopators vyrážajú na turné po Slovensku, túto sezónu predstavia niečo špeciálne

BRATISLAVA 14. októbra (WebNoviny.sk) – Saxofónové kvarteto Saxophone Syncopators odštartuje v pondelok 15. októbra v bratislavskom Zichyho paláci turné po Slovensku. Do 19. decembra formácia odohrá osem koncertov v ôsmich mestách.

„Tešíme sa, že vďaka Fondu na podporu umenia môže toto netradičné hudobné zoskupenie zavítať aj do menších slovenských miest. Na každom z ôsmich koncertov odznejú skladby vážnej hudby, niektoré budú venované slovenským autorom, iné zahraničným. Špeciálne pre túto sezónu som pre nás prearanžoval Serenádu č. 5 od Eugena Suchoňa, pretože má tento rok 110. výročie od narodenia. Na niektorých koncertoch budeme hrať aj veselý hudobný žáner ragtime, ktorým sa voľakedy doprevádzali nemé grotesky. Dve také máme aj v repertoári a vždy je to pre nás veľká zábava triafať sa do komických scén filmu,“ prezradil umelecký vedúci kvarteta Ladislav Fančovič.

Saxophone Syncopators, ktorí pôsobia v zložení Pavol Hoďa (soprán/alt saxofón), Frederika Babuliaková (alt saxofón), Ján Gašpárek (tenor saxofón) a Ladislav Fančovič (barytón saxofón, aranžmány), majú v repertoári ragtime v úprave pre štyri saxofóny aj diela klasikov.

Hrajú pritom na originálne historické hudobné nástroje z 20. rokov minulého storočia. Ich špecialitou je nemá groteska Charlieho Chaplina sprevádzaná naživo hudbou presne tak, ako sa tieto filmy pred sto rokmi premietali.

Termíny koncertného turné:

15. októbra – Bratislava, Zichyho palác
25. októbra – Skalica, Kino Sloboda
29. októbra – Nitra, Synagóga
31. októbra – Nováky, Dom kultúry Nováky
6. novembra – Dolný Kubín, ZUŠ M. P. Bohúňa
23. novembra – Levice, Synagóga
2. decembra – Kúty, Kinosála Kúty
19. decembra – Vrútky, Kultúrna sála Kriváň

Viac k témam: koncert, Saxophone Syncopators
Zdroj: Webnoviny.sk – Saxophone Syncopators vyrážajú na turné po Slovensku, túto sezónu predstavia niečo špeciálne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ceny Grammy 2024 patrili ženám, Taylor Swift zlomila rekord a prvý gramofónik si odniesla aj Miley Cyrus (video+foto)

Už 66. ročník udeľovania cien Grammy sa uskutočnil v Los Angeles. Časť ceremónie v Cypto.com Arene, ktorú vysielali v televízii, moderoval Trevor Noah.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *